Mēslotavas Jaunmīlgrāvī aug kā sēnes pēc lietus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

«Nosūtu pāris bildes, kur redzamas piemēslotas vietas Jaunmīlgrāvī, rajonā ap Ostas prospektu Rīgā,» raksta TVNET lasītājs Guntis.

(Papildināts ar Rīgas Domes komentāru.)

1) Viena no piemēslotajām vietām atrodas pie autobusa pieturas «Ostas iela» centra virzienā, kur par savdabīgu mēslotavu kļuvusi vieta starp Viestura prospektu un dzelzceļa sliedēm. Šī vieta pirms vairākiem gadiem tika sakopta - atkritumi savākti un brikšņi izcirsti. Šobrīd situācija atgriežas tāda, kāda tā bija pirms pāris gadiem - tā ir vieta, kur bezatbildīgiem indivīdiem nosviest kādu alus skārdeni, izlietotos e-talonus, plastmasu utt. Tā ir teritorija, kura būtu jāsakopj Latvijas Dzelzceļam, un vēlams būtu uzstādīt kādu zīmi, kas aizliedz tur mēslot.

Foto: TVNET lasītājs

2) Teritorija starp Ostas prospektu, lielveikalu «Mego» un Briežu ielu REGULĀRI tiek piemēslota. Agrāk šajā teritorijā atradās mazdārziņi, bet kopš to aizvākšanas šī vieta ir pārvērtusies par caurstaigājamu izgāztuvi (caurstaigājamu tāpēc, ka tur ved taciņa, kuru izmanto vietējie iedzīvotāji). Jāpiebilst, ka zemes īpašnieki ik gadus cenšas teritoriju sakopt, bet ļoti ātri tā atkal tiek piegānīta. Te par iemeslu ir apstāklis, ka turpat atrodas arī bezpajumtnieku «kopsapulces» vieta, kuri savas «sapulces» nereti «notur» uz blakus veloceliņam (uz Vecāķiem) iekārtotā soliņa, uz kura es personiski neesmu redzējis sēžam nevienu citu, izņemot minētos bezpajumtniekus un dažādus alkoholu mīlošus vietējos dīkdieņus, kuriem soliņš kalpo kā vietējais «barčiks». Kā izskatās aiz soliņa, tas redzams fotogrāfijās, kas pievienotas vēstulei. Bet, atgriežoties pie zemesgabala saimniekiem, kronis visam ir pagājušajā vasarā izraktā tranšeja, kura acīmredzot bija paredzēta diviem mērķiem: a) mēģināt likvidēt taciņu, lai vietējie tur nestaigātu (kā redzams neveiksmīgi), b) ja neizdodas likvidēt taciņu, tad vismaz panākt to, ka tie kuri mēslo, savus atkritumus un drazu met tranšejā, ko viegli pēc tam būtu aizbērt... īsi sakot, nožēlojami!

Foto: TVNET lasītājs

Katru nedēļas nogali Ostas prospekts ir kā nosēts ar automašīnām, jo cilvēki dodas atpūsties uz blakus esošo Mežaparka kompleksu. Kāds gan var rasties priekšstats Mežaparka apmeklētājiem, ja šādi izskatās teritorija gar Ostas prospektu!?

Foto: TVNET lasītājs

Foto uzņemti 2015. gada marta vidū.

Rīgas domes komentārs:

«Rakstā minētā pirmā teritorija, kā jau minēts, ir jāapsaimnieko «Latvijas Dzelzceļam», bet otrā teritorija pieder privātiem īpašniekiem. Ja teritorijas netiks sakoptas, to īpašnieki tiks sodīti.

Lai sekmētu pilsētas teritoriju sakopšanu, Rīgas dome izsludinājusi ikgadējo pavasara Spodrības mēnesi, kas norisināsies līdz 30.aprīlim. Spodrības mēneša laikā pašvaldības policija sadarbībā ar Rīgas domes Administratīvās inspekcijas darbiniekiem veiks pastiprinātus reidus, lai apsekotu nesakoptās ēkas un teritorijas, un nepieciešamības gadījumā sodītu atbildīgās personas.

Šajā laikā Rīgas iedzīvotāji, sabiedriskās organizācijas, komersanti un iestādes aicināti aktīvi piedalīties namīpašumu un teritoriju sakopšanā, informēt pašvaldību par nekoptām teritorijām, kā arī sniegt priekšlikumus par to sakopšanu un sakārtošanu.

Telefonu numuri, pa kuriem var informēt pašvaldību:
Rīgas domes bezmaksas informatīvais tālrunis – 80000800;
Ziemeļu izpilddirekcija – 67026611 (Vidzemes priekšpilsēta un Ziemeļu rajons);
Austrumu izpilddirekcija – 67013500 (Latgales priekšpilsēta un Centra rajons);
Pārdaugavas izpilddirekcija – 67012319 (Zemgales priekšpilsēta un Kurzemes rajons).»

Sniegs nu jau nokusis, Latvijas mežos, pļavās, upīšu krastos atklājot ne visai pievilcīgo atkritumu «kultūrslāni». «Cūkmenu» ziemas veikums kā uz delnas! Ik gadu dabas mīļotāji un tie, kam pie sirds iet pastaigas brīvā dabā, ar cerībām gaida «Lielo talku». Tomēr par dabu jāatceras ne tikai talku laikā, bet ik dienu. Ja cilvēki būtu apzinīgi visa gada garumā, nekādas talkas nevajadzētu! Aicinām fotografēt piecūkotās vietas vai vēl labāk - pieķert cūkotājus notikuma vietā!

TVNET sāk jaunu lasītāju kampaņu, aicinot atklāt vietas, kas no mēslotājiem īpaši cietušas. Kopīgiem spēkiem centīsimies atrast vainīgos un varbūt ar publisku «fui» raisīt pārdomas par to, ka vide, kurā visi kopā dzīvojam, ir jāsaudzē.

TVNET aicina iesūtīt bildes un videomateriālus par piemēslotākajām vietām, norādot konkrētu vietu, kur foto uzņemts, kā arī laiku. Varbūt tev pat izdevies kādu pieķert «nozieguma vietā»? Apzināsim sakopjamās vietas un kaunināsim sušķus kopā! Materiālus sūti uz reportieris@tvnet.lv.

Foto: TVNET lasītājs
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu