Mūrniece: vairāk tiek aizstāvētas bagātāko un turīgāko intereses

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāte un Saeimas spīkere Ināra Mūrniece (NA) bažījas par taisnīguma un sociālā vienlīdzīguma principa ievērošanu un pauž, ka vairāk tiek aizstāvētas bagātāko un turīgāko intereses.

«Man rodas bažas par sociālā taisnīguma un vienlīdzīguma principa ievērošanu, Latvijas valsts lēnām slīd prom no šī principa īstenošanas.

Tīši vai netīši vairāk tiek aizstāvētas bagātāko un turīgāko intereses,»

viņa norādīja otrdien komisijas sēdē, kurā uzklausīja tiesībsarga Jura Jansona ziņojumu par situāciju cilvēktiesību un labas pārvaldības jomā 2014.gadā.

Pēc spīkeres minētā salīdzinājuma, šim principam esot jābūt kā saules gaismai un jāspīd pār visiem, vienalga, cik turīgs ir cilvēks.

Mūrniece 11.Saeimā vadīja cilvēktiesību komisiju. Viņa uzskaitīja, ka, izejot no šā virsprincipa, komisija ir risinājusi tādus jautājumus kā asistenti cilvēkiem ar invaliditāti, bērnu tiesības un deinstitucionalizācijas jautājums, liela cīņa esot izcīnīta saistītā ar denacionalizēto namu īrniekiem un policijas rīcību. Šausminoši gadījumi uzklausīti par cilvēktirdzniecību.

Tiesībsargs Juris Jansons ceturtdien Saeimā uzstāsies ar ziņojumu par 2014.gadu, ar kuru otrdien iepazinās Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija. Tas skar vairākas jomas - bērnu tiesības, pilsoniskās un politiskās tiesības, sociālās, ekonomiskās un kultūras tiesības, kā arī tiesisko vienlīdzību un diskriminācijas aizliegumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu