Apstiprina siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus Balvos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien, 12.martā, Regulatora padome apstiprināja AS «Balvu Enerģija» iesniegto siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projektu, pilsētas informācijas portālu Balvi24.lv informēja Komunikāciju nodaļas galvenā speciāliste Inese Krūmiņa.

Ar 26.aprīli Balvu pilsētā siltumenerģijas gala tarifs noteikts 51,51 eiro par megavatstundu (EUR/MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa.

Siltumenerģijas gala tarifs, salīdzinot ar pašreizējo tarifu, ir pieaudzis par 6,5%, tomēr joprojām siltumenerģijas tarifs Balvu pilsētas iedzīvotājiem un komersantiem ir viens no zemākajiem valstī. Balvu pilsētā siltumenerģijas ražošanai kā kurināmo izmanto šķeldu.

AS «Balvu Enerģija» vērsās Regulatorā ar iesniegumu izskatīt un apstiprināt jaunu tarifu projektu.

Tarifu projekts paredzēja siltumenerģijas gala tarifa pieaugumu par 7,2%. Regulatoram izvērtējot tarifu izmaksu pamatojumu un lūdzot komersantu precizēt izmaksu pozīcijas un plānoto kurināmā patēriņu, šī gada janvārī komersants Regulatoram iesniedza precizēto tarifu projektu, kas vairs paredzēja 6,5% tarifa pieaugumu.

Pašreiz spēkā esošais tarifs 48,38 EUR/MWh (34 Ls/MWh) tika apstiprināts pirms diviem gadiem un šajā laikā ir palielinājušās siltumapgādes izmaksas. Augušas ir kurināmā izmaksas, palielinājušās iekārtu remonta un uzturēšanas izmaksas, kā arī mainījušās citas izmaksu pozīcijas.

Izvērtējot iesniegto tarifu projektu un tarifu veidojošo izmaksu pamatojumu, Regulators secināja, ka tas ir aprēķinās saskaņā ar «Siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodiku» un iesniegtās izmaksas ir pamatotas. Saskaņā ar likumu «Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem» tarifs ir nosakāms tādā apmērā, lai lietotāju izdarītie tarifu maksājumi segtu ekonomiski pamatotas sabiedrisko pakalpojumu izmaksas un nodrošinātu sabiedrisko pakalpojumu rentabilitāti. AS «Balvu Enerģija» plānotā kopkapitāla rentabilitāte saskaņā ar jauno siltumenerģijas gala tarifu ir 8,85%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu