Jūrkalnes trešajiem bērniņiem – 711 eiro pabalsts (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kamēr politiķi un eksperti nezina, kā pārliecināt Latvijas ģimenes izšķirties ne tikai par vienu vai diviem, bet arī par trešo un ceturto bērnu, neliela sabiedriska organizācija «J3» Jūrkalnē nāk klajā ar jauku žestu. Katrai pagasta ģimenei, kas sagaidījusi vismaz trešo atvasi, pasniedz vienreizēju naudas pabalstu. Kur to tērēt, ģimene lemj pati – pirkt auto, ierīkot ūdensvadu vai iegādāties jaunu veļasmašīnu.

«Mēs gribam, lai Ancē dzimtu vairāk bērnu!» - tā saka vietējie aktīvisti, un ne tikai saka, bet arī dara! Katra ģimene, kurā dzimst trešais, ceturtais bērns, saņem 700 eiro lielu pabalstu.

Elizabeta ir pirmais pagasta mazulis, kas saņēmis šo pabalstu

Savu pirmo interviju nepilnu mēnesi vecā meitenīte mierīgi nočuč. Mamma Inga smejas, ka vārdam ir spēks. Viņu suni sauc Nauda. Naudas kucēnu nosaukuši par Eiro.

Un, ja tu visu laiku sauc Naudu, tā atnāk. Bet, ja nopietni, ne jau naudas dēļ ģimenē ir mazā Elizabeta. Ģimenē jau aug divdesmit gadu vecā Terēza, piecpadsmitgadnieks Emīls un bērnudārzniece Estere. Un, kad pieteicās Elizabeta,

jautājumu - būt vai nebūt bērniņam - neesot bijis.

Inga pati rāvusies divos darbos, gaidot bērniņu. Govju fermā Virpē un pašu saimniecībā, audzējot aitas. Viņa saka – pabalsts un dāvanas ir iepriecinājums, bet daudz bērnu Latvijā būs tad, ja vecākiem būs darbs.

Biedrību «J3» dibinājuši jūrkalnieši

Idejai atbalstīt apkaimes ģimenes, lai tās būtu pēc iespējas kuplākas, atsaukušies vairāki cilvēki.

Ziedojumos izdevies piesaistīt summu, kas ļaus maksāt pabalstu vēl desmit ģimenēm.

Elizabetas pabalsts aizies auto iegādei.

Leperu ģimenē saka, ka daudz svarīgākas par vienreizēju pabalstu ir drošība un stabilitāte. Piemēram, apkaimes skolās un bērnudārzos daudzbērnu ģimenēm ir brīvpusdienas. Arī biedrība, kas ar vienreizējo pabalstu sveiks Jūrkalnes un Ances jaundzimušos, apzinās, ka ne jau pabalsti un dāvanas panāks dzimstības pieaugumu Latvijā. Bet viņi cer, ka šādai pilsoniskai iniciatīvai atsauksies arī citi pagasti. Vienkārši lai apliecinātu cieņu.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu