RFW 1. diena: Narcisa karuselis, Jansones Londona, švītiņu šiks u.c.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Riga Fashion Week 1. dienā 18. martā savas jaunākās kolekcijas skates demonstrēja: Alexandra Westfal (Latvija), Natālija Jansone (Latvija), One Wolf (Latvija), Narciss (Latvija).

Alexandra Westfal (Latvija)

Dizainere Aleksandra Vestfaļa (zīmols Alexandra Westfal) šīs RFW laikā prezentēja savu ceturto kolekciju. Rudens-ziemas kolekcijas iedvesmas avots ir sievietes–karotājas prototips, kurai piemīt spēcīgs raksturs, bet vienlaikus arī jutīgums un graciozs izskats. ALEXANDRA WESTFAL varone izmanto visbīstamākos ieročus –apburošu šarmu, dabisko enerģiju un absolūtu sievišķību. Šai kolekcijai ir raksturīgs izteikts siluets, izsmalcinātas līnijas un spēle ar kontrastiem - pagātnes un mūsdienu tēlu kombinēšana, rupjas faktūras un mīkstie audumi.

Šajā kolekcijā dominē trīs vienmēr tik enerģētiski spēcīgās krāsas - eleganti melnais, atturīgi baltais un kaislīgi sarkanais. Kolekcija ir eleganta un pārdomāta detaļās. Piemēram, noapaļotie

svārku šķēluma stūrīši, šķēluma aizstāšana ar rāvējslēdzēju, korsešu motīvi

tērpa augšdaļās u.c. Īpaša odziņa - bezpiedurkņu mētelis, kas transformēts fifīgā kleitā. Interesanti kolekcijā variē dažādu faktūru audumi, kuri pat klasiskāko modeli padara unikālu.

Natālija Jansone (Latvija)

Rudens/ziemas kolekcija «London» ļauj paviesoties mazliet drēgnajā, nedaudz lietainajā un miglaini noslēpumainajā Londonā. Londona ir dizaineres mīļākā galvaspilsēta pasaulē. Tā ir vienlaikus konservatīva un demokrātiska iedzīvotāju apģērbu izvēlē. Dažkārt ir tik grūti atšķirt aristokrātus no parastajiem londoniešiem. Kolekcijā ir izmantoti kašmirs, zīds un vilna. Vienmēr tik ērtus tērpus no Natālija Jansones var vilkt mugurā gan uz darbu, gan uz džentlmeņu klubu. Kāpēc mēs mīlam šo zemi, ja tur ir tik neprognozējami laika apstākļi? Atbilde slēpjas arī šajā kolekcijā - jo

pat visdrēgnākās dienas apģērbu tu vari pārvērst par šiku un glamūru.

Ziema nenozīmē, ka modes pulss apstājas - drīzāk fantāzija sāk darboties aktīvāk, kas atklājas visos Jansones aukstās sezonas kolekcijas tērpos.

One Wolf (Latvija)

Ielas modes zīmols «One Wolf» (Agnese Ņarņicka) šā gada Rīgas modes nedēļā skatītājus iepazīstināja ar vīriešu rudens/ziemas modes kolekciju. Tas bija īpaši interesanti, jo pierasts, ka šīs zīmols darbojas izteikti uniseksa virzienā. Šī kolekcija atklāja plašāk dizaineres spējas, kas attiecas uz vīriešu apģērba radīšanu. Kolekcijas stils atgādina

21.gs. lielpilsētas švītiņu stilu, kura saknes nāk no slavenā Šerloka Holmsa.

Par iedvesmas avotu 2015.-2016. gada rudens-ziemas kolekcijai kļuva tauriņš, kas ir vīrieša garderobes būtiska sastāvdaļa. Kolekcija «Tūrists» ir stāsts par «vienmēr jaunu» ceļotāju, zinātkāru tauriņu pētnieku, kurš tiecas piepildīt savu sapni, ceļojot uz visattālākajiem pasaules nostūriem.

Narciss (Latvija)

Pierasts, ka NARCISS prêt-à-porter kolekcijas apvieno izsmalcinātus, sievišķīgus siluetus un drosmīgas, aktuālas detaļas. Tās izceļas ar pārdomātu dizainu, augstvērtīgiem materiāliem, kā arī luksusa klases apģērbiem atbilstošu šūšanas kvalitāti. Šā gada Riga Fashion Week prezentētā kolekcija «Karuselis», jāatzīst, bija pārsteigums, kas aizsākas noteikti ar saules koši dzelteno kapuci. Ne velti tieši šis kolekcijas aksesuārs ir izvēlēts par šīs RFW sezonas iezīmi. Karuselis vilina – krāsaini zirdziņi, koši ādas sēdekļi, zeltīti iemauktiņi un klusas zvaniņu skaņas. Brīnuma priekšnojauta aicina un neļauj palikt malā. Karuselis griežas, zūd laiks, telpa un sava ķermeņa izjūta. Pasaule pārvēršas jautrā krāsu paletē. Sirds strauji sit, galva reibst... Tu juties maģiski, satraucoši un tik viegli! Bet karuselis ir mānīgs- Tu kusties uz priekšu, bet tomēr stāvi uz vietas. Pēc izbrauciena Tu izkāp tāds pats, bet citāds, jo esi pieskāries brīnumam. Košums, izaicinājums un drosme - tādu mēs redzam šīs sezonas zīmolu «Narciss».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu