Kāpēc izliekts viedtālrunis nav slikta ideja?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Izliekti viedtālruņi ir jauns un aizraujošs etaps mobilo ierīču attīstībā, un galvenokārt tie ir ļoti noderīgi un praktiski. Pasaulē pirms viedtālruņiem mobilās ierīces vienmēr bijušas ergonomiski izliektas, lai pielāgotos sejai un rokām, jo cilvēka ķermenī nav plakanu daļu. Izliekta viedtālruņa dizaina lietošanai ir loģisks izskaidrojums no ražošanas viedokļa, un tas sniedz taustāmus ieguvumus patērētājiem.

1. Labāks attēls

Tālruņiem kļūstot aizvien jaudīgākiem un 4G tīklam kļūstot plašāk pieejamam, mēs aizvien vairāk izmantojam savus telefonus video aplūkošanai un spēļu spēlēšanai, ko vislabāk spēj atbalstīt izliekts ekrāns. Pastāv iemesls, kāpēc liela daļa jauno televizoru ir ar tiem aprīkoti – izliekts ekrāns sniedz padziļinātāku skatīšanās pieredzi, samazina atspīdumu un nodrošina skatīšanos no vairākiem leņķiem.

Izliekums patiesībā rada vairākus optiskos efektus, kas nodrošina uzlabotu kontrastu, krāsu precizitāti, lasāmību un vispārējo attēla kvalitāti, jo sevišķi spilgtā saulē vai biroja apgaismojumā, kas bieži vien padara viedtālruņa ekrānu gandrīz nesalasāmu. Maigais izliekums patiesībā palīdz samazināt atspulgu, kropļojumus un apkārtējās gaismas atstarošanos no ekrāna, tādējādi atvieglojot ekrāna saskatīšanu.

Foto: Publicitātes foto

Bieži vien atspīdums no spožas apkārtējās gaismas liek lietotājiem palielināt ekrāna gaišumu, taču tādējādi tiek vairāk patērēta akumulatora enerģija. Tāpēc izliekums ne tikai ir ērtāk pārskatāms, bet arī samazina akumulatora enerģijas patēriņu.

2. Lielākas lietošanas ērtības

Tie var arī būt krietni ērtāki lietošanā. Tas varētu šķist nesaprātīgi lietotājiem, kuri pieraduši pie plakanu telefonu lietošanas, taču lielai daļai ierīču jau šobrīd ir maigi ieliektas aizmugures, lai tās ērtāk piekļautos cilvēka plaukstas formai, un izliekti ekrāni šo ideju attīsta vēl tālāk.

Tālruņa izliekums arī palīdz atrisināt lielāku izmēru tālruņu problēmu, jo tie ir pārāk lieli, lai pa tiem runātu. Tā vietā, lai novietotu mikrofonu pret zoda malu, kā tas parasti tiek īstenots viedtālruņos, kas ir lielāki par 5,5 collām, izliektais korpuss paredzēts, lai palīdzētu novietot mikrofonu tieši pie mutes.

3. Krietni izturīgāks

Izliekti ekrāni teorētiski ir arī izturīgāki par saviem plakanajiem līdziniekiem, jo izliekumiem ir lielāka strukturālā viengabalainība un atsevišķos gadījumos tie ir elastīgi, ļaujot tiem liekties, nevis salūzt. Turklāt LG G Flex2 ir aprīkots ar «Self Healing» («pašārstējošu») pārklājumu, padarot to imūnu pret ikdienas lietošanā gūtiem nelieliem skrāpējumiem un plaisām. Savukārt «ārstēšana» istabas temperatūrā ilgst vien desmit sekundes.

4. Vēl lielāki ekrāni

Izliektais dizains ir vienīgais veids, kā var palielināt esošo viedtālruņu ekrānus vēl vairāk. Izliekumi rada mazāku spriegumu, lai sasniegtu stūrus, vai arī, raugoties no cita skatu punkta, tie šo pašu iemeslu dēļ atvieglo normāla izmēra ekrānu lietošanu.

5. Solis tuvāk nākotnei

Elastīgs ir priekštecis salokāmam, un iespējas salocīt telefonu varētu izrādīties ārkārtīgi noderīgas, jo sniegs iespēju pielāgot tā izmēru un formu dažādām situācijām. Izliekti ekrāni ir loģisks solis uz elastīga ekrāna radīšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu