Bumbas eksplozijā Kairas tramvaja stacijā viens cilvēks ievainots

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šķietami paštaisītas bumbas eksplozijā tramvaja stacijā Kairas austrumos sestdien ievainots vismaz viens cilvēks, paziņoja Ēģiptes drošības dienestu amatpersonas.

Kopš armija jūlijā atcēla valsts konstitūciju un gadu amatā pavadījušo tautas ievēlēto prezidentu Mohamedu Mursi, kaujinieki ir pastiprinājuši uzbrukumus drošības spēkiem Ēģiptē, nogalinot daudz karavīru un policistu.

Tomēr uzbrukumi civiliem mērķiem ir reti.

Drošības dienestu amatpersonas informēja, ka vēl divas paštaisītas bumbas tika neitralizētas tajā pašā stacijā «Marghani». Bumbas eksplozijā ievainots kāds garāmgājējs.

Februārī bumba eksplodēja pie tūristu autobusa netālu no Tabas robežšķērsošanas punkta Dienvidsinaijā, nogalinot četrus cilvēkus, bet 13 ievainojot.

Starptautiskās teroristu organizācijas «Al Qaeda» iedvesmotais grupējums «Ansar Beit al Maqdis» uzņēmās atbildību par uzbrukumu.

Tas arī uzņēmies atbildību par vairākiem citiem uzbrukumiem, tostarp automašīnā ievietotas bumbas eksploziju pie policijas galvenās mītnes Kairā un armijas helikoptera apšaudi Sinaija pussalā.

Sinaijā bāzētā grupa norādīja, ka uzbrukumi ir atriebība par drošības spēku vēršanos pret Mursi atbalstītājiem. Gājuši bojā vairāk nekā 300 drošības spēku pārstāvji.

Starptautiskās cilvēktiesību organizācijas «Amnesty International» dati liecina, ka vardarbībā kopš Mursi gāšanas gājuši bojā vairāk nekā 1400 cilvēku. Tūkstošiem cilvēku ir ieslodzīti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu