Rīgas pils ugunsgrēka lietā noraida lūgumu par lietas skatīšanu slēgtā sēdē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas pils ugunsgrēka krimināllietā tiesa pagaidām noraidījusi lūgumu par lietas izskatīšanu slēgtā sēdē, informēja Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā.

Šādu lūgumu tiesas sēdē otrdien izteica prokurors un cietušo pārstāvji, ņemot vērā, ka krimināllietas materiāli satur ierobežotas pieejamības informāciju. Tāpat gan valsts apsūdzības uzturētājs, gan cietušo pārstāvji pauda viedokli, ka šādu informāciju varētu saturēt liecinieku - Drošības policijas pārstāvju - liecības, kuras plānots sniegt tiesas sēdē otrdien.

Vairākums apsūdzēto un apsūdzēto aizstāvju, kā arī uzņēmumu pārstāvji pauda viedokli, ka lieta skatāma atklātā tiesas sēdē, piebilstot, ka lietā nav valsts noslēpuma.

Tiesas sēdē otrdien plānots, ka savas liecības sniegs pieci liecinieki.

Lietā līdz plkst.10.45 izsludināts pārtraukums.

Apsūdzības uzrādītas trim fiziskām personām - Ivaram Rībam, Jurim Kassalietim, Imantam Jurkevičam. Apsūdzētie savu vainu neatzīst.

Saskaņā ar izvirzīto apsūdzību pie kriminālatbildības sauktas divas uzņēmumu norīkotās atbildīgās personas, kuru pienākumos ietilpa nodrošināt normatīvajos aktos noteikto ugunsdrošības prasību ievērošanu, kā arī pie kriminālatbildības saukta viena uzņēmumā strādājošā persona, kuras nevērīga rīcība darba izpildes laikā izraisīja ugunsgrēku.

Divas personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 240.panta otrās daļas, savukārt viena persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 186.panta otrās daļas.

Vienlaicīgi prokurors šo kriminālprocesu tiesai nodevis arī pret četrām juridiskajām personām, uzskatot, ka tām piemērojami piespiedu ietekmēšanas līdzekļi par nepienācīgi veiktu uzraudzību un kontroli Rīgas pils rekonstrukcijas laikā.

Jau vēstīts, ka 2013.gada 20.jūnija vakarā Rīgas pilī, kur noritēja rekonstrukcija, izcēlās ugunsgrēks. Kopējā pils degšanas platība bija 3200 kvadrātmetru – izdega jumta konstrukcijas un bēniņu telpa 2400 kvadrātmetru platībā, 4.stāvā – 600 kvadrātmetru platībā, bet 3.stāvā – 200 kvadrātmetru platībā.

Rīgas pils remontdarbus veic pilnsabiedrība «SBRE», kuru veido «Skonto būve» un «Re&Re».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu