Arī Šveice paplašina sankcijas pret Krieviju

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šveices valdība sankcijām pakļauto personu sarakstam pievienojusi 19 Krievijas amatpersonu un Ukrainas austrumos esošo teroristu vārdus, kā arī deviņu organizāciju nosaukumus, lai neļautu savu valsti izmantot kā ceļu citu rietumvalstu noteikto sankciju apiešanai.

Lai gan Šveice pagājušā gada martā izlēma nepievienoties Eiropas Savienības (ES) sankcijām pret Maskavu, tā nevēlas kļūt par līdzekli ES sankciju apiešanai.

Šveice nav ES dalībvalsts, taču tā cieši ar to saistīta, pateicoties daudziem divpusējiem līgumiem.

ES kārtējo sankciju sarakstu publicēja jau februārī.

«Ņemot vērā situāciju Ukrainā un no tās izrietošos lēmumus, ko pieņēmusi ES, Federālā padome šodien nolēma paplašināt savus pasākumus, lai neļautu apiet starptautiskās sankcijas,» teikts piektdien izplatītajā Ekonomikas valsts sekretariāta paziņojumā (SECO).

Starp personām, kuru vārdi pievienoti «melnajam sarakstam», ir dziedātājs un Krievijas valsts domes deputāts Josifs Kobzons, kā arī Krievijas aizsardzības ministra vietnieki Arkādijs Bahins un Anatolijs Antonovs.

Šīm personām liegts stāties jaunās darījumu attiecībās ar Šveices finanšu iestādēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu