«Novatours» atceļ ekskursijas Ēģiptes kūrortā Šarmelšeihā (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas tūroperators «Novatours», balstoties uz izskanējušo informāciju par tūristu autobusa uzspridzināšanu Ēģiptē pie Izraēlas robežas, atcēlis klientiem visas ekskursijas Ēģiptes kūrortā Šarmelšeihā.

Kā liecina šodien Ārlietu ministrijas (ĀM) mājaslapā publicētā informācija, situācija Sarkanās jūras kūrortos, kas atrodas 500 kilometru attālumā no Kairas, ir stabila un atpūtai labvēlīga. Tomēr Latvijas valstspiederīgie, kuri nolēmuši doties tūrisma ceļojumā uz Šarmelšeihu, Hurgadu, Dahabu vai Tabu, aicināti ievērot piesardzību un atturēties no ceļošanas pārējā valsts teritorijā, jo īpaši ņemot vērā 16.februārī Sinaja pussalas dienviddaļā pie Izraēlas robežas notikušo teroristu uzbrukumu tūristu autobusam, kurā tika nogalināti un ievainoti ārvalstu tūristi.

ĀM aicina izvērtēt nepieciešamību apmeklēt Kairu, Aleksandriju, kā arī iesaka neapmeklēt citas Ēģiptes lielākās pilsētas pie Suecas kanāla un Nīlas. Sinaja pussalā vēlams atturēties no ekskursijām uz Svētās Katrīnas klosteri un neceļot uz pussalas ziemeļdaļu, īpaši teritoriju, kas atrodas Ēģiptes un Izraēlas robežas tuvumā. Ceļojot uz Luksoru un Asuānu, ĀM stingri iesaka neizmantot autotransportu un vilcienu. Var ceļot ar kuģi no Nasera ezera līdz Abu Simbelai.

«Novatours» pārstāvji biznesa portālam «Nozare.lv» uzsvēra, ka situācija tūristu iecienītākajos kūrortos, kas atrodas pie Sarkanās jūras, ir stabila. Vienlaikus saskaņā ar ĀM pausto viedokli ieteicams ievērot drošības noteikumus tajos kūrortos, kuri atrodas Ēģiptes un Izraēlas robežas tuvumā.

«Balstoties uz ĀM ieteikumiem, dažas ekskursijas esam uz laiku ierobežojuši, lai arī nesaskatām nekādus draudus. Tas ir saskaņā ar mūsu kompānijas darbības ētikas principiem,» norādīja tūroperatora «Novatours» vadītājs Latvijā Leonīds Močenovs.

Saskaņā ar ĀM pausto viedokli situācija Sarkanās jūras kūrortos, kas atrodas 500 kilometru attālumā no Kairas, ir stabila un atpūtai labvēlīga. Tomēr, domājot par klientu drošību, «Novatours» klientiem Šarmelšeihā visas ekskursijas ir atcēlis, turpretī Hurgadā būs pieejami safari un jūras ekskursijas, jo tās plānotas tuvu kūrortam, tādējādi nav nepieciešamības tās ierobežot.

Tāpat tūroperators informēja, ka līdz šim klienti, kuri atrodas Ēģiptē, nav vērsušies pie «Novatours» ar jautājumiem saistībā ar notikumiem Ēģiptē.

Jau ziņots, ka, uzsprāgstot autobusam ar dienvidkorejiešu tūristiem, Ēģiptē netālu no Izraēlas robežas 16.februārī gājuši bojā vismaz četri cilvēki un 13 ievainoti. Autobuss uzsprādzis Sinaja pussalas dienvidos Tabas robežpunktā ar Izraēlu.

Par sprādzienu atbildību uzņēmies islāmistu grupējums «Ansar Bayt al-Maqdis». Grupējums paziņoja, ka uzbrukums ir daļa no tā «ekonomiskā kara» pret pašreizējām Ēģiptes varasiestādēm, kuras tas raksturoja kā nodevējus. Tā paziņojumā teikts, ka sprādzienu sarīkoja viens no grupējuma biedriem.

Kopš pagājušā gada jūlijā valsts apvērsumā tika gāzts Ēģiptes pirmais demokrātiskās vēlēšanās ievēlētais prezidents Muhameds Mursi, Sinaja pussalā pieaudzis uzbrukumu skaits policistiem un karavīriem, tomēr šī ir pirmā reize, kad cietuši tūristi.

Sprādzienā gāja bojā divi dienvidkorejiešu gidi un dienvidkorejiešu tūrists, kā arī šoferis ēģiptietis. Vēl 14 dienvidkorejieši tika nogādāti slimnīcā.

Tas Ēģiptē bija pirmais uzbrukums tūristiem teju desmitgadē, raisot bažas, ka kaujinieki atsākuši kampaņu ienesīgās tūrisma nozares graušanai.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu