McLaren parāda «vidējo» modeli (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: McLaren

Šā gada Ženēvas auto šovā McLaren demonstrēs jaunu modeli 650S, kas kompānijas piedāvājumā ieņems vietu starp 12C un P1.

Jaunais modelis, ko izstrādājuši britu inženierijas un autosporta firmas speciālisti, būtībā ir bāzes modeļa 12C un jau izpārdotās hipermašīnas P1 krustojums. Tam ir 12C pielīdzināma veiktspēja un P1 ārējā dizaina iezīmes.

650S nosaukumā ir iekodēta automobilim uzstādītā V8 turbodzinēja jauda – 650 zirgspēki. S savukārt ir saīsinājums no Sport un nozīmē, ka izstrādē galvenais uzsvars likts uz vadāmības, transmisijas, lietojamības un braukšanas baudas rādītājiem. Ar kupejas un rodstera (šim auto būs salokāms cietās konstrukcijas jumts) virsbūvi pieejamā 650S dinamikas rādītāji vēl nav apstiprināti, tādēļ tos McLaren pagaidām neatklāj.

Kā jau minēts, 650S ārējais dizains ir veidots pēc P1 parauga. Automobilim ir P1 analogi lukturi un bampers ar tajā iestrādātu spoileru, kas paaugstina piespiedējspēku, priekšējo riteņu saķeri un līdz ar to vadāmības precizitāti. Spoilers apvienojumā ar durvju lejasdaļā uzstādītiem aerodinamiskiem izvirzījumiem nodrošina arī labāku balansu dinamiskas braukšanas laikā.

McLaren atzīmē, ka 650S aerodinamiskās pretestības koeficients ir tieši tāds pats kā 12C, taču gaisa plūsma jaunajā modelī tiek izmantota efektīvāk un piespiedējspēks pie 150 jūdzēm jeb 240 kilometriem stundā ir par 24 procentiem lielāks.

Labi redzams ārējā dizaina elements ir platās lūkas aiz augšup veramajām durvīm. Caur tām ar gaisu tiek apgādāti kompakti iebūvētie radiatori, kas savukārt dzesē vidū iebūvēto 3,8 litru 650 zirgspēku twin-turbo dzinēju.

650S ir uzlabots aizmugurējais antispārns, kas atšķirībā no 12C ne tikai pilda gaisa bremzes funkciju, bet arī pašregulējas, ja automobiļa elektronika jūt nepietiekamu piespiedējspēku aizmugurē. 650S ir ieguvis arī uzlabotu adaptīvo balstiekārtu, kas dod iespēju neatkarīgi no spēka agregātu iestatījumiem mainīt piekares īpašības starp trim režīmiem – Normal, Sport un Track.

McLaren 650S lielā pirmizrāde notiks Ženēvas auto izstādes ietvaros 4.martā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu