Dzanuškāns atmaksājis Rīgas domei 35000 eiro par «pētījumu»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Advokātu birojs «Dzanuškāns un Partneri» ir atmaksājis Rīgas domei 35 tūkstošus eiro, kas tika saņemti par domes Pilsētas attīstības departamentam izstrādāto pētījumu «Teritorijas plānojuma pārvaldības sistēmas izstrāde – īpašumtiesību aprobežojumi un kompensējošie mehānismi», informēja biroja vadītājs, zvērināts advokāts Jānis Dzanuškāns.

Viņš norādīja, ka šāds solis sperts, lai novērstu jebkādas spekulācijas par interešu konfliktu vai ētiskiem apsvērumiem, taču pilnībā noraidot jebkādus atsevišķos medijos paustos apgalvojumus, ka Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pasūtītais un advokātu biroja izstrādātais pētījums, kas balstīts uz normatīvo aktu regulējuma apkopojumu un līdzšinējo tiesu praksi, kā arī starptautisko pieredzi, būtu uzskatāms par nekvalitatīvi veiktu.

«Tas, ka atsevišķu, ar konkrētiem politiskajiem spēkiem saistītu personu un politiķu medijiem paustais viedoklis par pētījumu izteikts vēl pirms iepazīšanās ar pilnu minētā pētījuma saturu, liek domāt, ka šā pētījuma kvalitāte un lietderība tiek apšaubīta tikai tāpēc, ka saistīta ar manis vadīta advokātu biroja vārdu, un tas liek domāt par politiskā pasūtījuma ietekmi uz atsevišķu mediju darbu,» pauda Dzanuškāns.

Jau vēstīts, ka Rīgas dome publicējusi teritorijas plānojuma pārvaldības pētījumu «Teritorijas plānojuma pārvaldības sistēmas izstrāde - īpašumtiesību aprobežojumi un kompensējošie mehānismi», kuru izstrādājis Ušakova padomnieka juridiskajos jautājumos Dzanuškāna advokātu birojs.

Par divu mēnešu darbu dome Dzanuškānam samaksājusi 35 tūkstošus eiro, taču, kad pētījums tika publiskots, atklājies, ka lielu daļu no tā aizņem tiesu materiālu izraksti un citāti no internetā pieejamiem dažādu organizāciju pētījumiem. Pēc pārmetumu saņemšanas par nekvalitatīvo pētījumu Dzanuškāns naudu nolēmis atmaksāt. Ušakovs aģentūrai BNS norādīja, ka šādi Dzanuškāns rīkojas, «lai novērstu jebkādas spekulācijas par ētikas normu pārkāpumiem».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu