Sāls istaba - iespēja uzlabot veselību (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dažādu vīrusu un baciļu laikā, kad cilvēkus piemeklē veselības likstas, portālam TVNET bija iespēja apmeklēt kādu savdabīgu, bet mūsdienās aizvien populārāku procedūru, kas palīdz uzlabot pašsajūtu. Runa ir par sāls istabu Jūrmalas viesnīcā Baltic Beach Hotel.

Tā kā sāls istabā nekad iepriekš neesmu bijusi, izstāstīšu, kā tas notiek. Vispirms daudziem par mierinājumu varu pateikt, ka tas nav nekas sāpīgs - neviens nekur nedur. Tieši pretēji - procedūra ir patīkama un relaksējoša.

Rīgas jūras līča krastā uzceltās viesnīcas Baltic Beach Hotel sāls istabā skan patīkama, pieklusināta mūzika. Daļa apmeklētāju pilnīgi atslābinājušies un aizvēruši acis, savukārt citi lasa žurnālus vai grāmatas. Pusaudži arī sāls istabā nešķiras no saviem viedtālruņiem, mūzikas atskaņotājiem un austiņām. Katrā ziņā neviens nevienu netraucē.

Sāls istabā valda miers.

Sāls inhalāciju baudīšanai nav vajadzīgs nekāds speciāls aprīkojums vai apģērbs. Katram apmeklētājam pietiek ar pirms tam saņemto halātu, čībām, bahilām un vienreizējo matu cepurīti.

Atlaidušies pludmales krēslos, ļaudis bauda sāls inhalācijas.

Telpā nav pārāk karsti - istabas temperatūra nodrošina patīkamu gaisotni.

Godīgi sakot, vāveres ritenī dzīvojošam cilvēkam sākumā šķiet visai grūti atslābināties un veselu stundu vienkārši laiskoties, jo pa galvu nepārtraukti maisās domas ar aktuālajiem darbiem. Taču pēc kāda laika tomēr nomierinos un ļaujos tīkamai atpūtai.

Sāls rada īpašu mikroklimatu

Baltic Beach Hotel SPA istabā strādājošā medmāsa TVNET stāsta, ka telpā, kurā notiek sāls terapija, ir ļoti daudz sāls. Tādējādi tur rodas īpašs mikroklimats.

Sāls istabā gaiss ir bez mikrobiem un alergēniem.

Ar īpašas aparatūras palīdzību seansa laikā gaisā nonāk ļoti sīkas sāls daļiņas. «Ar gaisa plūsmu tā nonāk organismā. Tā ir sausā inhalācija.»

«Sāls terapija ir ļoti laba cilvēka elpošanas sistēmai, kā arī imūnsistēmai. Attīroties organismam, ļoti labi atjaunojas aizsargšūnas. Līdz ar to cilvēks mazāk slimo. Tāpat sāls procedūras regulē vielmaiņu un uzlabo asinsriti.»

Medmāsa arī stāsta, ka sāls istabu bieži vien apmeklē cilvēki ar dažādām deguna un kakla problēmām. Arī TVNET viesošanās laikā sāls istabā uzturas vairāki ļaudis, tostarp bērni, kuriem sāls terapiju ieteikuši ģimenes ārsti vai LORi.

Tāpat bieži sāls istabas apmeklētāji ir cilvēki ar dažādām elpošanas problēmām, piemēram, bronhiālo astmu, nesen pārslimotu plaušu karsoni.

Sāls istabā iespējams atgūt spēkus pēc smagas slimības.

Šeit var nākt arī vienkārši saaukstēšanās gadījumos, taču jāatceras, ka sāls terapija nav ieteicama, ja ir augsta temperatūra.

Pieaugušajiem viena seansa ilgums ir stunda, bet bērniem - pusstunda.

Lai sāls terapija dotu vislabāko iedarbību, vēlams iziet veselu kursu. Sāls istabu ieteicams apmeklēt desmit dienas pēc kārtas. Taču gadījumā, ja cilvēkam nav iespēju atnākt katru dienu, var baudīt procedūru pārdienās. «Galvenais, lai starp procedūrām nebūtu lieli pārtraukumi, jo attīrīšanās notiek pakāpeniski. Ja ir lieli pārtraukumi, terapijai var būt mazāka iedarbība.»

Sāls istabas kursu vēlams iziet reizi gadā. Bieži slimojošiem bērniem vai pieaugušajiem sāls procedūru kursu iesaka divreiz gadā.

Pēc sāls procedūras noteikti jāatceras kārtīgi padzerties.

Pastiprināta šķidruma lietošana palīdzēs organismam vieglāk un ātrāk izvadīt toksīnus un sārņus.

Baltic Beach Hotel SPA istabu iespējams apmeklēt ne tikai kā atsevišķu procedūru, bet arī kopā ar citiem pakalpojumiem dažādu īpašo piedāvājumu ietvaros.

Piemēram, speciālā Day SPA ietvaros, kura laikā var izbaudīt ne tikai atpūtu ūdens relaksācijas zonā the Garden, bet arī gardi pavakariņot restorānā ar skatu uz jūru.

Vairāk par TVNET atpūtu Baltic Beach Hotel SPA kompleksā lasiet šeit:

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu