Riekstiņš: Minskas vienošanās neparedz Ukrainas sadalīšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Minskas vienošanās neparedz Ukrainas sadalīšanu, šādu viedokli LNT pauda Latvijas vēstnieks NATO Māris Riekstiņš. Vairāki eksperti un politiķi ir pauduši viedokli, ka Minskas sarunu iznākums nav īpaši labvēlīgs Ukrainai, jo savā ziņā iezīmē Ukrainas sadalīšanu, piemēram, parakstītajā dokumentā nav pieminēta Krievijas okupētā Krima.

Savukārt Riekstiņš uzskata, ka Minskas vienošanās neparedz Ukrainas sadalīšanu, jo parakstītajā dokumentā visas puses paudušas atbalstu Ukrainas teritoriālajai vienotībai, tajā skaitā to darījusi arī Krievija, kura gan varētu mēģināt traktēt, ka šis vienošanās punkts neattiecas uz Krimu.

Ir jāsaprot, ka militārs risinājums konfliktam nav iespējams, tāpēc sarunas ir ļoti nepieciešamas, uzsvēra diplomāts.

Riekstiņš atzīmēja, ka pamiers Ukrainā ir ārkārtīgi trausls un no prokrievisko kaujinieku puses tas pie Debaļceves ir pārkāpts, tomēr Minskas-2 vienošanās pašlaik ir vienīgā vienošanās.

Vienošanās pārtraukt uguni tiek pārkāptas, bet ne visā frontes līnijā, tāpēc vēl jāpagaida pāris dienas, lai redzētu, vai miers nostiprināsies, sacīja Riekstiņš un norādīja, - ja arī pēc pāris dienām pamiers netiks ievērots, tad starptautiskajai sabiedrībai būs jālemj par tālāko rīcību, piemēram, varētu tikt skatīts jautājums par sankciju pret Krieviju paplašināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu