Turpmāk «Iespējamās misijas» absolventi saņems skolotāja kvalifikāciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Turpmāk izglītības programmas «Iespējamā misija» absolventi automātiski saņems tiesības turpināt darbu skolā, iegūstot arī skolotāja kvalifikāciju.

Līdz šim, lai turpinātu darbu skolā, pēc diviem mācību gadiem «Iespējamās misijas» absolventiem bija nepieciešams iegūt arī formālu skolotāja kvalifikāciju, lai gan vismaz 650 akadēmiskās stundas veltītas, lai apgūtu mācīšanas un vadības prasmes, un iegūta pedagoģiskā prakse vismaz 1000 akadēmisko stundu apjomā. Līdz šim gandrīz puse absolventu ir veltījuši laiku un resursus, lai šo formalitāti nokārtotu un turpinātu darbu skolā.

Izglītības un zinātnes ministrijas lēmums par «Iespējamās misijas» «Līderības attīstības programmas» saskaņošanu pieņemts 13.februārī.

Līdz 3.martam turpinās pieteikšanās «Iespējamajai misijai», kur dažādu specialitāšu zinoši un mērķtiecīgi pēdējā kursa studenti, augstskolu absolventi un jaunie profesionāļi, kuri vēlas kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem, aicināti ietekmēt sabiedrības nākotni un vienlaikus sekmēt personīgās karjeras izaugsmi.

«Iespējamā misija» ir 2008.gadā izveidota izglītības programma, kas pastāv, lai nostiprinātu izglītību kā vērtību Latvijā. Programmas mērķis ir nodrošināt, lai katrs bērns Latvijā saņem kvalitatīvu izglītību, kas attīsta viņa spējas, kā arī motivāciju un prasmes mācīties mūža garumā, jo Latvijas sekmīgas attīstības pamats ir gudri, radoši un prasmīgi cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu