Ekspremjers izpirks vairākus sudraba šķīvjus un rotaslietu lādīti (45)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) izpirks vairākus sudraba šķīvjus un rotaslietu lādīti, ko viņam uzdāvinājušas citu valstu amatpersonas, pastāstīja Mārtiņš Panke, kurš pildīja Dombrovska preses sekretāra pienākumus.

Kopumā Dombrovskis izpirks astoņu amatpersonu dāvinātās lietas, kuru kopējā vērtība ir 604 eiro.

Visdārgākās dāvanas ir Spānijas karaļa Huana Karlosa I un Spānijas karalienes Sofijas dāvinātais sudraba šķīvis ar Spānijas karaļa pils attēlu un apaļas formas sudraba rotaslietu lādīte ar iniciāļiem. Šīs dāvanas novērtētas 142 eiro vērtībā. Tāda pati vērtība piešķirta Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites dāvinātajam monētu komplektam.

Dombrovskis savā īpašumā vēlas iegūt arī ASV Federālā izmeklēšanas biroja vadītāja Roberta Millera dāvināto sudraba trauku ar gravējumu, kura vērtība ir 85 eiro. Izpirktas tiks arī vairākas dāvanas, kuru vērtība ir 71 eiro, - Ķīnas premjerministra vietnieka Hueja Ljanja dāvinātā sarkanā vāze ar ziediem, Polijas Centrālās bankas prezidenta Mareka Belkas dāvinātās sudraba un zelta monētas un Frederika Šopēna 200. jubilejas naudas zīme, kā arī ASV valsts sekretāres Hilarijas Klintones dāvinātais sudraba šķīvis.

Bijušā valdības vadītāja īpašumā nonāks arī Uzbekistānas prezidenta Islama Karimova dāvinātā monētu kolekcija 21 eiro vērtībā.

Jau ziņots, ka Dombrovskis bija valdības vadītājs līdz šā gada 22.janvārim.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu