Sadursmēs Ēģiptē vismaz 49 bojāgājušie (5)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Sadursmēs Ēģiptē 24 stundu laikā kopš sestdienas dzīvību zaudējuši vismaz 49 cilvēki, bet vēl 247 ievainoti, svētdien informēja Ēģiptes Veselības ministrija.

Lielākā daļa bojāgājušo dzīvību zaudējuši sadursmēs Kairā un tās piepilsētās.

Tikmēr Ēģiptes Iekšlietu ministrija informē, ka demonstrāciju laikā aizturēti 1079 cilvēki.

Jau vēstīts, ka sadursmes Ēģiptē izcēlās, pieminot trešo gadadienu kopš 2011.gada revolūcijas sākuma, kas noveda pie ilggadējā autoritārā prezidenta Hosni Mubaraka gāšanas.

Vardarbība izcēlās, kad policija un militārās huntas atbalstītāji iesaistījās sadursmēs ar pērn jūlijā gāztā prezidenta Muhameda Mursi atbalstītājiem.

Kopš Mursi gāšanas Ēģiptes drošības spēki vērsušies pret viņa atbalstītājiem. Nogalināti vismaz 1000 cilvēku, bet tūkstošiem islāmistu, tostarp teju visi Mursi pārstāvētās Musulmaņu brālības līderi, arestēti. Pats Mursi atrodas apcietinājumā, un viņam būs jāstājas tiesas priekšā vairākās prāvās.

Mursi atbalstošā Apvērsuma pretinieku alianse aicinājusi savus atbalstītājus svētdien Kairā un citās provincēs turpināt «revolucionāro kustību».

    Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu