McLaren dod iespēju ieklausīties jaunā superauto motora dziesmā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nu jau nedaudz mazāk kā pēc mēneša Ženēvas auto izstādē McLaren prezentēs jaunu modeli 675LT.

McLaren 675LT ir modificēta šobrīd pārdošanā esošā 650S versija. Tās būtiskākās atšķirības - augstāka jauda, kuras skaitliskā izteiksme ir iekodēta modeļa nosaukumā (pārstrādātais 3,8 litru V8 twin-turbo motors attīsta 675 ZS), un pagarināta virsbūve ar uzsvaru uz aizmugurējās daļas noformējumu, uz ko norāda abreviatūra LT jeb saīsinājums no angliskā Long Tail (garā aste). 675LT ir radīts kā veltījums 1997.gada sacīkšu mašīnai F1 GTR Long Tail, kuras priekšgājēja F1 GTR divus gadus agrāk triumfēja Lemānas 24 stundu sacensībās.

675LT izskats pagaidām ir atklāts tikai daļēji, taču motora rēkoņa un daži tehniskie dati jau ir zināmi. Tā, piemēram, McLaren norāda, ka vienmērīga paātrinājuma iegūšanai pirmajā pārnesumā no motora dzenošajiem riteņiem tiek pievadīti 600 Nm, bet katrā nākamajā pārnesumā vilkme tiek palielināta līdz maksimālajiem 700 Nm.

Tāpat ir zināms, ka 675LT ir uzstādīta jauna titāna izplūdes sistēma, kā arī masīvs aizmugurējais antispārns, kas aerodinamisko piespiedējspēku palielina par veseliem 40%, ja salīdzina ar modeli 650S. Vertikālā pozīcijā antispārns funkcionēs arī kā gaisa bremze. Un vēl - vēl vairāk izmantojot jaunus materiālus, 675LT svaru varētu izdoties samazināt par apmēram 100 kilogramiem līdz 1230 kg, atzīmē Motor.ru.

Ja kādu interesē dinamiskie rādītāji, tad tie pagaidām ir miglā tītas vērtības. Var vienīgi piebilst, ka standarta modelis 100 km/h sasniedz 3 sekundēs, bet 200 km/h - 8,4 sekundēs. 650S maksimālais ātrums ir 333 km/h.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu