Atkal pieaug Ebolas vīrusa izplatības tempi

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ebolas vīrusa epidēmijas epicentrā - Gvinejā, Libērijā un Sjerraleonē - pagājušajā nedēļā pirmo reizi šogad palielinājušies inficēšanās tempi, trešdien pavēstīja Pasaules Veselības organizācija (PVO).

Līdz šim 2015.gadā nedēļu pēc nedēļas jaunu inficēšanās gadījumu skaits bija tikai samazinājies. Vēl tikai pirms nedēļas PVO ziņoja par zemāko inficēšanās gadījumu skaitu nedēļā kopš 2014.gada jūnija.

ANO koordinators Ebolas vīrusa uzliesmojuma jautājumos Deivids Nabaro norādīja, ka cīņa ar Ebolas vīrusa epidēmiju norit labi, bet svarīgi saglabāt modrību, jo vēl iespējami uzliesmojumi.

Epidēmijas apkarošanai joprojām traucē iedzīvotāju neuzticēšanās mediķiem un palīdzības darbiniekiem un mirušo slimnieku slepena apbedīšana, neievērojot drošības pasākumus.

Sjerraleonē pagājušajā nedēļā reģistrēti 80 jauni inficēšanās gadījumi, Gvinejā 39 un Libērijā - pieci.

Kopš 2013.gada decembra no Ebolas vīrusa nomiruši jau gandrīz 9000 cilvēku, liecina PVO dati.

Organizācija norādījusi, ka ka cīņu pret epidēmiju nepieciešams paātrināt, jo tuvojas lietus sezona, kad daudzi ceļi var kļūt neizbraucami, liedzot mediķiem piekļuvi atsevišķiem apgabaliem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu