Izskaitļots pasaulē nāvējošākais snaiperis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu Karaliskās flotes jūras kājnieks oficiāli atzīts par «nāvējošāko snaiperi pasaulē». Apstiprināts, ka no viņa rokas krituši 173 cilvēki, raksta «The Daily Mail».

Britu mediji vēsta, ka snaipera lielākā aktivitāte bijusi vairāku misiju laikā Afganistānā 2006. un 2007. gadā. Pie tam kādā kaujā viņš vienā dienā cietokšņa ieņemšanas laikā nogalinājis 90 talibu kaujiniekus.

Britu snaiperis tādējādi apsteidzis ASV jūras kājnieku Krisu Kailu, kuram oficiāli piedēvēta 160 cilvēku nāve.

Mediji vēsta, ka britu snaiperis Karaliskajā flotē dienējis vairāk nekā desmit gadus. Viņš bijis misijās gan Afganistānā, gan Irākā.

Snaipera identitāte publiski atklāta netiek, taču zināms, ka viņš ir precējies divu bērnu tēvs no Anglijas dienvidiem.

Tiek pieļauts, ka snaipera aktivitāte varētu būt vēl lielāka. «Skaitļi viņu neinteresē. Viņam savs darbs nebija bauda. Viņš savus ienaidniekus uztvēra kā cilvēkus, taču notikušais nav atstājis emocionālas vai psiholoģiskas sekas. Viņam bija unikāls darbs unikālā laikā. Domāju, ka viņš ir letālākais snaiperis pasaulē. Bet viņš ir cilvēks, kurš sevi neatklās un nemeklēs iespēju oficiāli izpelnīties šo titulu,» «The Sun» stāsta kāds rezultatīvā snaipera biedrs.

ASV, iespējams, rezultatīvākais snaiperis Kriss Kails savukārt kļuvis par sava veida slavenību. Pēc viņa dzīves motīviem pat uzņemta filma «American Sniper», kurā galveno lomu atveido aktieris Bredlijs Kūpers. Viņš sarakstījis arī grāmatu. Kriss Kails mira 2012. gadā, kad viņu pašu ceļā uz šaušanas stadionu nošāva kāds, iespējams, emocionāli nestabils vīrietis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu