Premjers: Koalīcijai ir jāspēj respektēt Straujumas lēmumus (37)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), kurš ir arī «Vienotības» valdes loceklis, uzskata, ka visiem partneriem, kas akceptējuši Laimdotu Straujumu (V) kā valdības vadītāju, ir jāspēj respektēt viņas lēmumus.

Šādu nostāju premjers pauž saistībā ar Reformu partijas līdera Edmunda Demitera šodien paziņoto, ka starp RP un «Vienotību» noslēgtais memorands nedarbojas, aģentūru LETA informēja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Dombrovskis uzsver, ka «Vienotība» sadarbojas ar RP kā ar līdzvērtīgu partneri. «»Vienotība» un RP ir domubiedri daudzos būtiskos jautājumos, un abas partijas saskata potenciālu ciešākai sadarbībai nākotnē. Taču jāatceras, ka saskaņā ar Satversmi ministrus darbam valdībā izvēlas Ministru prezidents,» sacīja demisionējušais premjers.

Jau ziņots, ka RP valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters šodien paziņoja, ka RP un «Vienotības» noslēgtais un parakstītais memorands par tuvināšanos nedarbojas.

«Jāpiekrīt, nedarbojas gan,» atbildēja Demiters, vaicāts, vai Straujumas paziņojums par Daniela Pavļuta (RP) nevirzīšanu ekonomikas ministra amatam pirms RP oficiālā lēmuma par viņa izvirzīšanu neliecina, ka vienošanās memorands nedarbojas.

Kā ziņots, Saeimas priekšsēdētāja partijas «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa (V) un Demiters 6.janvārī oficiāli parakstīja abu partiju vienošanās par tuvināšanos memorandu.

Partijas «Vienotība» un RP līderi decembra nogalē paziņoja, ka ir vienojušies par kopīgu sadarbību, startējot 12.Saeimas vēlēšanās. Parlamenta vēlēšanās kandidēšana plānota no «Vienotības» saraksta.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu