Lavrovs: Krievija veicina kontaktus starp Ukrainas valdību un separātistiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pirmdien paziņoja, ka Krievija veicina to, lai tuvāko dienu laikā notiktu kontakti starp Ukrainas valdību un prokrieviskajiem separātistiem valsts austrumos.

«Cik man zināms, tuvākajās dienās starp viņiem ir ieplānoti noteikti kontakti. Savu spēku un iespēju robežās mēs cenšamies šos kontaktus veicināt,» Lavrovs sacīja televīzijā pārraidītā preses konferencē.

Krievija «ir pārliecināta, ka miera process ir jāpārskata, un, lai to panāktu, mēs darām visu nepieciešamo, lai galvenokārt beidzot sāktu pilnīgu, stabilu un tiešu dialogu starp Kijevu un nemierniekiem», viņš teica.

Vienlaikus Krievijas ārlietu ministrs, izmantojot asu retoriku, nosodīja Ukrainu, apsūdzot to par mēģinājumu sagraut miera procesu ar militāru darbību separātistu kontrolētajā valsts austrumu reģionā.

«Mēs redzam mēģinājumus sagraut miera procesu. Mēs atkal un atkal redzam Kijevas valdības mēģinājumus problēmu atrisināt, ar spēku sagraujot [Ukrainas] dienvidaustrumus,» viņš teica.

«Šādiem mēģinājumiem nav nākotnes, un vissvarīgākais ir tas, ka tie novedīs pie arvien vairāk civiliedzīvotāju upuru,» uzsvēra Krievijas ārlietu ministrs.

Viņš norādīja, ka Krievija rēķinās ar to, ka Rietumvalstis, jo īpaši Vācijas, Francija un ASV, «nedarīs neko tādu, kas rada Ukrainas valdībai iespaidu, ka Rietumi automātiski atbalsta jebkuru tās rīcību».

Lavrovs arī apsūdzēja Rietumvalstis par «hronisku paradumu» par visiem vardarbīgajiem uzbrukumiem vainu uzvelt separātistu nemierniekiem.

Viņš sacīja, ka ir grupa Rietumvalstu, kas «vēlas asinis un vēlas arvien jaunas sankcijas» pret Krieviju, lai gan Krievija «ir droša, ka Rietumu nometnē ir arī cits viedoklis».

«Mēs gaidām, ka saprāts un objektīvas, tiesiskas nacionālās intereses gūs virsroku,» piebilda Lavrovs,

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu