Dombrovskis: Nepatīkami, ka partijas atsakās no smago jautājumu nozarēm (22)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V) ir nepatīkami, ka koalīcijas veidošanā iesaistītās partijas mēģina atteikties no to nozaru vadīšanas, kurās ir jārisina smagi jautājumi.

Dombrovskis šodien medijiem sacīja, ka jaunās valdības veidošanā iezīmējas nepatīkama tendence - partijas mēģina atteikties no nozarēm, kurās ir smagi jautājumi, piemēram, izglītības un veselības nozare. Partijām it kā trūkstot kompetences. Vienlaikus tās uzstāj uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vadīšanu.

Komentējot «Vienotības» piekāpšanos, atsakoties no Aizsardzības ministrijas vadīšanas, Dombrovskis atzina - ja varētu veidot tādu valdību, kādu vēlas «Vienotība», tur būtu gan pašreizējais aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V), gan arī citi «Vienotības» ministri.

«Taču politiskā realitāte ir tāda, ka, paplašinot koalīciju, «Vienotība» nevar saglabāt pilnīgi visus amatus, kas bijuši līdz šim, un jārēķinās, ka no atsevišķiem amatiem nākas atteikties,» pauda premjers. Tomēr viņš uzsvēra, ka svarīgi ir virzīties uz to, lai jaunā valdība tiktu izveidota un intereses starp partijām būtu sabalansētas.

Jau ziņots, ka Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvji pirmdien informēja premjera amata kandidāti Laimdotu Straujumu (V), ka ZZS jaunajā valdībā neuzņemsies Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) vadību. ZZS savu lēmumu pamatojusi ar to, ka IZM būtu jāvada profesionālim, kāda tās rindās pašlaik neesot.

«Vienotības» valde pirmdien vakarā notikušajā sēdē izskatīja dažādus risinājumus situācijai saistībā ar valdības veidošanu, kā vienu no variantiem vērtējot iespēju atteikties no AM vadīšanas, piedāvājot to ZZS, un virzīt savu izglītības un zinātnes ministru.

Tikmēr citi potenciālie valdības partneri - Reformu partija un nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK - jau pauduši atbalstu iepriekš izteiktajam Straujumas piedāvājumam par atbildības jomu sadali jaunajā valdībā.

    Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu