Straujuma: ZZS varētu piekrist vadīt Aizsardzības ministriju (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Neformāli esam runājuši ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) par iespēju, ka viņiem tiktu Aizsardzības ministrija, un viņi varētu tam piekrist, intervijā LNT sacīja premjera amata kandidāte Laimdota Straujuma (V).

ZZS vakar atteicās no iespējas vadīt Izglītības un zinātnes ministrijau (IZM). Pēc tam notikusi «Vienotības» valdes sēde, kurā tika pieņemts lēmums – kā kompromisu ZZS piedāvāt Aizsardzības ministriju.

Komentējot aizsardzības ministra Arta Pabrika izteikums, ka šāda atbildības sfēru pārbīde notiek, lai nepieļautu, ka ZZS tiek VARAM, Straujuma sacīja: «Ir četras ekonomiskā bloka ministrijas. Šobrīd sadalījums ir tāds, ka katrai no partijām tiek viena ekonomiskā bloka ministrijas.» Viņa pauda, ka ļoti cienot Pabriku, taču citādu vienošanos starp partijām neesot iespējams panākt. «Mums ir četras partijas plus neatkarīgie deputāti, kas veido koalīciju, starp ko ir jāsadala atbildības sfēras,» piebilda Straujuma.

Jau ziņots, ka jaunajā valdībā ZZS varētu pārraudzīt Labklājības ministriju, Aizsardzības ministriju, kā arī Zemkopības ministriju. Nacionālajai apvienībai tiktu Kultūras ministrija, Tieslietu ministrija un arī VARAM.

Savukārt Reformu partijai piedāvāts pārraudzīt Iekšlietu ministriju, Ārlietu ministriju un Ekonomikas ministriju, bet «Vienotībai» – Veselības ministriju, IZM, Satiksmes ministriju un Finanšu ministriju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu