Melbārdis: kāzās arī mazākā niansīte var pārtapt lielā traģēdijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.milestiba.lv

Aktieris Egils Melbārdis ir ne vien tautā iemīļots aktieris, bet arī pieredzes bagāts pasākumu vadītājs. Viņaprāt, tieši kāzas esot tas pasākums, kam nākoties meklēt vistuvāko pieeju un patiesībā darba esot visvairāk. «Pat šķietams sīkums, ikdienā nenozīmīga lieta kāzu dienā var pārtapt par lielu traģēdiju, tāpēc būtiski ir savai lielajai kāzu dienai gatavoties rūpīgi. Ir jāapzinās visi sīkumi, detaļas. Ticiet man, jo vairāk pieliksiet pūles gatavojoties, jo mazāk uztraukuma un darba būs pēc tam,» runā kāzu vakara vadītājs.

Ja vēlies uzzināt vairāk noderīgas informācijas par savu kāzu organizēšanu un plānošanu, esi aicināta apmeklēt SIA «Kāzu aģentūra» direktores Daces Miezītes organizēto lekciju ciklu «Mīlestība». Desmit lekciju cikls līdz 1. februārim notiks Rīgā, kā arī visu februāri un marta sākumu astoņu lekciju cikls par kāzu dienas plānošanu norisināsies citās Latvijas pilsētās – Liepājā, Rēzeknē, Valmierā un Daugavpilī.

Piedāvājam ieskatu no pirmās lekcijas par kāzu plānošanas pamatprincipiem - šīs lekcijas viesis bija aktieris Egils Melbārdis.

SIA «Kāzu aģentūra» direktore Dace Miezīte un aktieris Egils Melbārdis vadot lekciju ciklu «Mīlestība»
SIA «Kāzu aģentūra» direktore Dace Miezīte un aktieris Egils Melbārdis vadot lekciju ciklu «Mīlestība» Foto: www.milestiba.lv

Egila Melbārža atziņas un ieteikumi par kāzām:

* Atceries, ka arī vienkāršas un mazas kāzas var būt šikas! Jums abiem nav jāmokās sirdsapziņas pārmetumos, ja kāds ir palicis ārpus jūsu abu sastādītā kāzu viesu loka. Tās ir jūsu kāzas! Izvēlieties tos cilvēkus, kurus patiešām gribat redzēt šajā dienā sev līdzās.

* Kāzās noteikti ir jāizmanto savu draugu un tuvinieku palīdzība - kāds atved pīrādziņus pie baznīcas, kāds galdautu, kāds glāzes. Tomēr iesaku to visu uzticēt vienai personai vai pēc iespējas mazākam cilvēku skaitam. Pēc pieredzes zināms, ka vienmēr kāds kaut ko būs aizmirsis un šis sīkums var sagādāt galvassāpes nākamajā kāzu etapā, kur kaut kā būtiski pietrūks. Ja lietas tiek uzticētas vienai personai - pastāv mazāks risks.

* Nepārvērtiet kāzas par Jaunā gada masku balli!

Kāzas jau pašas par sevi ir skaista un romantiska tēma. Un tā ir šajā dienā tēma Nr. 1!

Tikai pēc tam seko krāsas, simbolika, tematika, dress code utt.

* Kad izvēlaties vakara vadītāju, apzinieties, ka arī viņš ir tikai cilvēks un, ja kādā brīdī nedarbojas projektors vai izvēlētās viesību telpas akustika ir draņķīga, - viņš nav šo visu negadījumu grēkāzis. Tāpēc kāzās strādā komanda, ko pārstāv kāzu aģentūra, organizētāji, vedēji, māsas, brāļi utt. Vakara vadītājs nevar fiziski atbildēt par visu, kas notiek apkārt! Bieži nepelnīti tiek teikts, cik gan sliktas kāzas esam novadījuši...

* Ai, gan jau vakara vadītājs kaut ko izdomās un padarīs kopā ar viesiem - tādas opcijas nav! Viss ir jāizrunā detalizēti. Jāņem vērā, ka vieni vakara vadītāji raksta scenāriju, bet citi ne. Protams, vakara vadītājs visu laiku reaģē uz kāzu atmosfēru un nereti dažādās situācijās improvizē, bet visas spēles, aktivitātes tomēr iesaku izrunāt. Jaunajam pārim - ja gribat to visu kā pārsteigumu, tad jāieplāno vedējiem līdzekļi, ar kuriem viņi operēs - t.sk. iegādāsies nepieciešamo vakara aktivitātēm.

* Noteikti izvēlieties mūziku, kas jums patiešām patīk! Un palūdziet pārskatīt arī mūziķu izvēlēto repertuāru. Pat ja tā būs fona mūzika - pārliecinies, vai netiks drillēts uz riņķi kāds zināms romantiskās mūzikas repertuārs, kas drīz vien var apnikt.

Un arī ziniet, ka gaume var pat ļoti atšķirties!

Ja ir īpašas mūzikas vēlmes, noteikti par tām ar mūziķiem sarunājiet laikus. Pieredzē bija gadījums, kad mūziķi nespēja nospēlēt it kā visiem zināmu dziesmu, ko vēlējās kā pārsteigumu dziedāt līgavas māsa. Beigās šis nelielais pārpratums izraisīja lielas sirdssāpes... Nepieļaujiet to. It kā sīkums, bet kāzās tā var būt traģēdija... Pēc pieredzes zinu, ka ne vienmēr vajadzīga arī dzīvā mūzika. Protams, tas ir skaisti un emocionāli, bet arī profesionāls DJ ir zelta vērtē!

* Ja nepatīk latviešu tradīcijas - tilti, atslēdziņas, mičošana, to var nedarīt, bet noteikti ir jāizdomā kāda alternatīva.

Kāzas ir īpaša diena, kuru jāpadara neaizmirstamu.
Aktieris Egils Melbārdis
Aktieris Egils Melbārdis Foto: http://www.milestiba.lv

* Alkohols. Esmu pret alkohola piedāvāšanu māksliniekiem, bet noteikti kādā mirklī ir jāatceras par viņu pabarošanu. Alkohols lai paliek viesiem un kāzu naktī, nevis kamēr gaidām jauno pāri. Arī jaunajam pārim - uzmanīgi ar šampanieti un karsto laiku!

* Gala lēmums vienmēr ir līgavai un līgavainim. Nereti kāzu procesā vēlas īpaši aktīvi piedalīties radi, vecāki, tuvinieki, bet nereti tas apgrūtina visu procesu. Tāpēc, ja ir aizdomas par īpašu aktivitāti no kāda puses - būtu jauki pabrīdināt un arī ar viņiem aprunāties, lai visu saskaņo ar vakara vadītāju. Ir bijuši gadījumi, kad kontroli vēlas pārņemt līgavas vecāki, tomēr es vienmēr to noskaidroju no jaunā pāra. Visbiežāk tas neatbilst viņu vēlmēm.

* Ja jums ir plānots kāzu valsis - dejojiet to tikai tad, ja tas jums sagādā prieku! Var arī iztikt bez šīs opcijas, ja tas sagādā līgavainim ārprātīgas bailes un viņš visu savu kāzu dienu par to uztraucas. Tas nav vajadzīgs...

* Plānojot kāzas - nepārtraukti runājiet par finansēm, lai viss ir izrunāts un nav nepatīkamu pārsteigumu. Noteikti kas jāieplāno neparedzētajos izdevumos, kas noteikti būs, ja organizējat paši kāzas.

Tur ir tik daudz nianšu, ko zina profesionāli organizētāji, bet mēs pat iedomāties nespējam, ka tas būs nepieciešams!

„Kāzu Aģentūras” mājaslapa

LASI CITUR: Biļetes iespējams iegādāties tiki biļešu Paradīzes kasēs iepriekšpārdošanā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu