Latvijas Zaļā partija izsaka ultimātu (175)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja Latvijas Zaļā partija (LZP) netiks pie Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ministra posteņa, «zaļo» balsu premjera amata kandidātes Laimdotas Straujumas (V) valdībai nebūs, šodien sacīja LZP līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks.

Viņš uzsvēra, ka atšķirībā no citām vietējām partijām Zaļās partijas mērķi ir zināmi visā pasaulē un ka politiskajam spēkam vides jautājumi ir pašsaprotamas pamatlietas. Ja netiek dota pārraudzība pār LZP pamatlietām, nav pamata atbalstīt šo valdību, norādīja Silenieks.

Viņš atzina, ka ar visiem LZP Saeimas deputātiem šī pozīcija nav saskaņota, bet tā izriet no iepriekš LZP valdē notikušajām sarunām.

Kā iespējamos VARAM ministra kandidātus politiķis minēja partijas otru līdzpriekšsēdētāju, deputātu Raimondu Vējoni,

bijušo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra vadītāju Andri Leitasu, advokātu Arti Stucku un Rīgas domes Vides pārvaldes priekšnieku Askoldu Kļaviņu.

Silenieks nekomentēja, vai pieaugs Ventspils mēra Aivara Lemberga («Latvijai un Ventspilij») ietekme, ja ministriju vadīs Stucka, kurš kā advokāts ir pārstāvējis Lembergu.

Reformu partijas valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters iepriekš izteicies, ka labs kandidāts VARAM ministra amatam viņa redzējumā ir nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Einārs Cilinskis.

Topošās koalīcijas partneri un Ministru prezidenta amatam nominētā pašreizējā zemkopības ministre Laimdota Straujuma (V) pašlaik tiekas valdības ēkā, lai diskutētu par jaunās valdības izveidi. Politiķu iespējamie diskusiju temati varētu skart arī atbildības sfēru sadali.

Komentāri (175)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu