Kā partijas vērtē Straujumas piedāvājumu? (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Topošās koalīcijas partneri paredz izmaiņas jaunās valdības atbildības jomu sadalījumā, ko piedāvājusi Ministru prezidenta amatam nominētā Laimdota Straujuma (V).

Veselības joma RP ir sveša

Reformu partija (RP) un «Vienotība» varētu «samainīties» un Veselības ministrija (VM) paliktu «Vienotības» pārziņā, bet Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) - RP pārziņā. RP valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters šodien žurnālistiem norādīja, ka veselības joma RP pašreiz ir sveša.

Vienlaikus Demiters norādīja, ka īpašu uzdevumu ministra Eiropas jautājumos amats varētu tikt piedāvāts RP. Taujāts, vai šo amatu varētu ieņemt pašreizējais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP),

Demiters atbildēja, ka šodien nerunās par personālijām, jo šodienas piedāvājums «nāca kā pārsteigums».

Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars pauda, ka šodienas saruna notikusi ļoti konstruktīvā gaisotnē un radies iespaids, ka iesāktie darbi vērsti uz to, lai šis valdības modelis varētu darboties ilgtermiņā un arī pēc nākamajām vēlēšanām.

Nacionālā apvienība gatava uzņemties atbildību piedāvātajās jomās

Straujumas piedāvājums amatu sadalē, Dzintara vērtējumā, ir vērsts uz maksimālu līdzsvara atrašanu starp iespējamiem koalīcijas partneriem.

Nacionālā apvienība gatava uzņemties atbildību piedāvātajās jomās. Vienlaikus Dzintars neizslēdza, ka varētu būt diskusijas par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), un izskanēja versija, ka nacionālā apvienība varētu uzņemties Ekonomikas ministrijas (EM) vadību.

Nacionālā apvienība apliecināja, ka gatava uzņemties atbildību gan par VARAM, gan EM.

Arī Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Uldis Augulis norādīja, ka šodienas saruna bija pietiekoši konstruktīva. Par atbildības jomu sadalījumu diskutēs ZZS partijas un tad, līdz rītdienai, tiks sniegts vērtējums.

Augulis atzina, ka ZZS pārstāvētajai Latvijas Zaļajai partijai ir svarīgi VARAM pārziņā esošie vides jautājumi, kas pašlaik ir «atstāti novārtā». Viņš gan uzsvēra, ka

par iespējamo amatu sadalījumu ZZS vēl pieņems kopējo lēmumu, ņemot vērā, ka šis piedāvājums saņemts tikai šīs tikšanās laikā.

Pie frakcijām nepiederošo deputātu līderis Klāvs Olšteins norādīja, ka neatkarīgo deputātu aicinājums bija, ka darbs jāturpina pašreizējai veselības ministrei Ingrīdai Circenei (V) un satiksmes ministram Anrijam Matīsam.

Kā ziņots, Straujuma jauno valdību veidojošajām partijām piedāvājusi savu redzējumu par ministriju sadali.

Saskaņā ar viņas piedāvājumu «Vienotība» varētu uzņemties atbildību par Finanšu ministriju, IZM, Aizsardzības ministriju, kā arī kopā ar neatkarīgajiem Saeimas deputātiem arī par Satiksmes ministriju.

RP piedāvāts ieņemt ekonomikas ministra, veselības ministra un iekšlietu ministra amatus.

Nacionālo apvienību Straujuma aicina izvirzīt pārstāvjus VARAM, Kultūras ministrijas un Tieslietu ministrijas vadīšanai.

Savukārt ZZS piedāvāts uzņemties atbildību par Zemkopības ministriju, Labklājības ministriju un Ārlietu ministriju.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu