NMPD arodorganizācijas lūdz izvērtēt dienesta vadītāja atbilstību amatam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) arodorganizācijas šodien veselības ministram Guntim Belēvičam (ZZS) iesniegušas lūgumu izvērtēt NMPD vadītāja Armanda Ploriņa atbilstību amatam, pastāstīja NMPD Rīgas reģiona arodorganizācijas vadītājs Aleksejs Baranovs.

Viņš minēja, ka arodorganizācijas lūgs ministru izvērtēt Ploriņa atbilstību amatam, balstoties uz Valsts kontroles atzinumu par pārmaksātajiem 12 miljoniem saistībā ar ātrās palīdzības mašīnu nodrošināšanu Rīgas reģionam, kā arī vadības ilgstošu nespēju risināt trūkstošā personāla jautājumus. Tāpat arodorganizācijas uzskata, ka dienestā nelietderīgi tiek tērēti līdzekļi.

Savukārt NMPD Latgales reģiona arodorganizācijas vadītājs Roberts Uškāns pastāstīja, ka šī reģiona arodorganizācija par neuzticības izteikšanu Ploriņam varētu lemt nākamnedēļ. Kā norādīja Uškāns, šobrīd vairāki arodkomitejas locekļi ir saslimuši un, tiklīdz viņi atgriezīsies darbā, arī Latgales reģiona arodorganizācija paudīs savu nostāju.

Viņš uzsvēra, ka nepiekrīt izskanējušajai informācijai, ka dienesta vadība nav tikusies ar arodorganizācijām jau pusgadu. «Mēs oktobrī bijām pie vadības, tomēr vienīgā atbilde uz izteiktajām problēmām bija naudas trūkums,» pastāstīja Uškāns.

Jau ziņots, ka NMPD arodorganizācijas vakar, 15.janvārī, pēc sapulces un tikšanās ar veselības ministru nobalsojušas par neuzticības izteikšanu NMPD vadītājam, pastāstīja NMPD Rīgas reģiona arodorganizācijas priekšsēdētājs Baranovs.

Baranovs stāstīja, ka arodorganizācijas vērsīsies pie Belēviča ar lūgumu izvērtēt Ploriņa atbilstību amatam.

Par neuzticības izteikšanu vienbalsīgi nobalsoja Rīgas reģiona dienesta arodorganizācija, kā arī Kurzemes, Vidzemes un Zemgales reģiona arodorganizācijas. Latgales arodorganizācijas pārstāvji uz sapulci nebija ieradušies, bet Baranovs pieļāva iespēju, ka par neuzticības izteikšanu šī reģiona arodorganizācija varētu nobalsot iekšējā sapulcē.

Iemesls šādam lēmumam esot iespējama finanšu līdzekļu nelietderīga izmantošana, ko dienestā veiktajā revīzijā atklāja Valsts kontrole, nepietiekamais atalgojums darbiniekiem, kā arī vadības ilgstoša nespēja atrisināt darbinieku trūkuma jautājumu, aģentūru LETA informēja Baranovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu