TVNET par vārda brīvību

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

2014.gadā nogalināts 61 žurnālists; simtiem piekautu un izkropļotu; tūkstošiem vairāk iebiedētu. Ekstrēmisti, fanātiķi, teroristi ienīst žurnālistus, jo tā ir vārda brīvība, kas atklāj fanātiķu dzīves absurdumu un bezjēdzīgumu. Saukļi, kas šķietami attaisno teroru - «Allāhs ir varens» vai iebrukumu citā valstī, kā «Krim naš», ir vienlīdz nopietni apdraudējumi mums dārgām vērtībām, ko arī Latvijā esam pieraduši uztvert kā pašsaprotamas un ikdienā mēdzam nemanīt.

Ne jau Muhameda karikatūru dēļ slepkavas nogalināja cilvēkus franču žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijā. Slepkavu mērķis ir iebiedēt un apdraudēt demokrātijas fundamentus – likt mums apšaubīt un baidīties par vārda brīvības ārstniecisko nozīmi veselīgas valsts pastāvēšanā.

Bailes ir labākais ierocis, lai iedarbinātu neveselīgu pašcenzūru; arī medijos – bailes par savu, kolēģu un tuvinieku drošību bieži ir ļoti iedarbīgs līdzeklis diskusijas, kritikas, satīras apklusināšanai. Tāpat kā bailes par darba zaudēšanu vai pazemināšanu amatā.

Bet par brīvību ir jācīnās. Tās nav garantētas vērtības, par tām jācīnās katru dienu, citādi neesam demokrātijas un brīvības cienīgi. Mums viedokļi var būt dažādi, pat atšķirīgi, bet mēs vienmēr aizstāvēsim tavas tiesības savu viedokli izteikt.

Piebiedrojies TVNET un APOLLO par vārda brīvību!
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu