Ebolas vīrusa upuru skaits pieaudzis līdz 8235 cilvēkiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ebolas vīrusa epidēmijā, kas pirms gada sākās Rietumāfrikā, mirušo skaits ir pieaudzis līdz 8235 cilvēkiem, bet reģistrēto inficēšanās gadījumu skaits sasniedzis 20 747, trešdienas vakarā paziņoja ANO Pasaules veselības organizācija (WHO).

Gandrīz visi infekcijas un nāves gadījumi ir konstatēti trijās Rietumāfrikas valstīs, kuras šī epidēmija piemeklējusi vissmagāk, - Sjerraleonē, Libērijā un Gvinejā.

Vēl seši cilvēki ir miruši Mali, astoņi - Nigērijā, un viens - ASV. Spānijā un Senegālā ir reģistrēts pa vienam infekcijas gadījumam, bet neviens nāves gadījums.

Pagājušonedēļ tika apstiprināts pirmais Ebolas vīrusa infekcijas gadījums Lielbritānijā. Inficētā medicīnas māsa nesen atgriezās Lielbritānijā no Sjerraleones, un viņas veselības stāvoklis pirmdien bija kritisks, bet stabils.

Sjerraleonē līdz 4.janvārim ir miruši 2943 no 9780 inficētajiem, bet Libērijā līdz 2.janvārim miruši 3496 no 8157 inficētajiem. Gvinejā, kur 2013.gada decembrī sākās šī epidēmija, līdz 4.janvārim ir reģistrēti 2775 infekcijas un 1781 nāves gadījums.

Līdz 4.janvārim ar Ebolas vīrusu bija inficējušies 838 veselības aprūpes darbinieki, no kuriem 495 miruši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu