Rīgas būvvalde pirms Ziemassvētkiem pieņem ekspluatācijā Ķirsona ēstuvi (60)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas pilsētas būvvalde piektdienas pēcpusdienā pabeigusi ēstuves «Ķirsons Māja» saskaņošanas dokumentu izvērtēšanu, apsekojusi objektu un nolēmusi būvi pieņemt ekspluatācijā, pastāstīja būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs. Kā informēja uzņēmums «Lido», līdz ar pieņemšanu ekspluatācijā ēstuve nekavējoties ir atsākusi darbību, kā lielāko jaunumu piedāvājot «Ķirsona burgerus», kas katrs veltīts kādam no Latvijas reģioniem.

Rīgas pilsētas būvvalde piektdienas pēcpusdienā pabeigusi ēstuves «Ķirsons Māja» saskaņošanas dokumentu izvērtēšanu, apsekojusi objektu un nolēmusi būvi pieņemt ekspluatācijā pastāstīja būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

Tuvākajā laikā lieta tiks nodota Rīgas domes Administratīvajai komisijai, kas lems par soda apmēru ēstuves līdzīpašniekam Gunāram Ķirsonam, kurš uzņēmies atbildību par ekspluatācijā nenodotas ēkas izmantošanu. Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu par patvaļīgu ēkas ekspluatāciju Ķirsonam varētu piemērot sodu no 50 līdz 5000 latu.

Ķirsons savu jauno ēstuvi apmeklētājiem atvēra jau vasaras vidū, taču 2.decembrī viņam to nācās uz laiku slēgt, jo atklājās, ka tā nav nodota ekspluatācijā. Jautāts, kāpēc jaunā ēstuve vispār tika atvērta, uzņēmējs skaidroja, ka bijušas cerības to nodot ekspluatācijā tuvāko dienu laikā pēc atvēršanas, taču process ievilcies.

Ēstuves līdzīpašnieks uzsvēra, ka ēkai drošības riski neesot pastāvējuši un Rīgas pilsētas būvvalde bija norādījusi vien uz astoņiem trūkumiem, kas saistīti ar visu kompleksu, nevis tieši ēku.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, šī nav pirmā reize, kad sabiedriski nozīmīgā ēkā norit aktīva darbība un notiek liels klientu pieplūdums, kaut arī telpas nav nodotas ekspluatācijā. 2011.gada decembrī Rīgas pilsētas būvvaldes būvinspektori konstatēja, ka ekspluatācijā nenodotajā koncertzālē «Palladium» jau kopš septembra norisinās dažādi pasākumi. SIA «Palladium Riga» par būvnormatīvu neievērošanu tika piemērots 3500 latu sods.

Komentāri (60)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu