Jogas maratona Sanita: Vienmēr jābūt atbildīgam par tiem, ko esi pieradinājis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr

Pēc ceturtās Yin jogas apmeklējuma Rudens jogas maratona ietvaros Sanita atzīst: «Nodarbības laikā pasniedzēja sīki izskaidro katru asanu, to iedarbību uz ķermeni, katra nodarbība, lai gan ir līdzīga, ir arī atšķirīga. Nodarbībā stiprinājām muguru, izpildījām daudzas un dažādas asanas, citas grūtākas, citas vieglākas, šodien ir sajūta, ka mugurā parādījušies tādi muskuļi, kuri pirms tam man nebija zināmi.»

6. decembris, pēc karstās jogas apmeklējuma:

Trešdienas karstās jogas kopā ar Dainu Liepiņu. Nezinu, vai tas, ka nodarbībā bijām tikai pieci cilvēki, vai vienkārši zvaigžņu stāvoklis bija tāds, šī nodarbība likās ļoti intensīva, tās iedarbību jūtu vēl šodien. Nodarbības laikā sviedri lija aumaļām, bija asanas, kuras padevās, un bija arī tādas, kuras nekādi nevarēju izpildīt, bija brīdis, kad melns gar acīm metās un likās - nu jau vairs nav spēka, šādos brīžos kā uz burvja mājienu klāt bija Daina, palīdzēja asanu izpildīšanā, tas deva jaunu elpu. Sajūtas, kuras rodas pēc nodarbības, ir neaprakstāmas – fiziskais nogurums savijas ar enerģiju, saproti, ka katra sviedru pilīte ir bijusi tā vērta.
Beidzoties nodarbībai, gaidu jau nākamo, tā vien liekas, ka ar divām jogas nodarbībām nedēļā man ir par maz, esmu jau savu ķermeni pieradinājusi un, kā teikts «Mazajā princī», «vienmēr jābūt atbildīgam par tiem, ko esi pieradinājis».

4. decembris, pēc Yin jogas apmeklējuma:

Yin joga kopā ar Vinetu Klotiņu, viņa ir fantastiska, tiem, kuri vēl nekad nav apmeklējuši jogu, ieteiktu aiziet uz Yin jogu un tieši pie Vinetas. Nodarbības laikā viņa sīki izskaidro katru asanu, to iedarbību uz ķermeni, katra nodarbība, lai gan ir līdzīga, ir arī atšķirīga. Vakardienas nodarbībā stiprinājām muguru, izpildījām daudzas un dažādas asanas, citas grūtākas, citas vieglākas, šodien ir sajūta, ka mugurā parādījušies tādi muskuļi, kuri pirms tam man nebija zināmi. Šī bija mana ceturtā reize Yin jogā, vēl aizvien, protams, esmu tikai ceļa sākumā un ne visu varu izdarīt, bet tāds pamanāmais rezultāts - gribas turēt muguru taisnu un tagad to izdarīt ir daudz vieglāk nekā pirms tam.

3. decembris, sākoties ceturtajai Rudens jogas maratona nedēļai:

Ir sākusies ceturtā Rudens jogas maratona nedēļa, atliek vien nobrīnīties, kā tas laiks skrien, likās, ka tik tikko vien sākām, un nu jau gandrīz esam pusē. Trīs nedēļu laikā esmu iemīlējusi jogu un šķiet, ka beidzot esmu atradusi savu veidu, kā izkustināt ķermeni; var pat teikt, ka man ir izveidojusies atkarība no jogošanas. Jogu es ieteiktu pilnīgi visiem un it sevišķi tiem, kam tradicionālā vingrošana sporta klubā šķiet garlaicīga. Tāpat es noteikti visiem ieteiktu nodarbības apmeklēt Labo sajūtu laboratorijā, jo vienmēr, atverot Labo sajūtu laboratorijas durvis, ir sajūta, ka esi gaidīts, pilnīgi visās nodarbībās pasniedzēji ievēro katru dalībnieku, novērtē katra spējas un, ja nepieciešams, palīdz nodarbību laikā. Manā gadījumā pasniedzējām ir jāpalīdz bieži, un ne tikai jogas nodarbībās, bet arī meditācijā. No malas varētu šķist, kas ta tur ko meditācijā palīdzēt – aizver acis, klausies tekstu un mēģini iztēloties, bet tas nav tik viegli, tas ir ĀRKĀRTĪGI grūti, vismaz man, un ne katru reizi man sanāk. Bet grūtāka par pašu meditāciju man ir saruna pirms un pēc, tai sarunu laikā ir sevi «jāatkailina», jāspēj runāt par sajūtām, dalīties, secinu - es to nemāku/negribu/baidos. Katrai meditācijas nodarbībai ir sava tēma – vakar dziedināšana, pēc katras nodarbības paņemu līdzi savus atslēgas vārdus, kurus izmantoju, ja meditācijas iedarbība atnāk pēc pašas nodarbības, un man parasti atnāk.

1. decembris, pēc karstās jogas apmeklējuma:

Piektdienas vakars un Karstā joga, nodarbību gaidīju ļoti, likās, ka ir pagājusi vesela mūžība kopš pēdējā jogas apmeklējuma, lai gan reāli tikai divas dienas Uz nodarbību ierados laicīgi, var pat teikt - mazliet ātrāk, gribas pirms nodarbības apgulties siltajā telpā, būt ar sevi, noskaņoties nodarbībai. Sākas nodarbība, pasniedzēja aicina piedomāt, ko ar šo nodarbību gribam iegūt, mana šā brīža vēlme ir atgūt prieku, saprotu, ka pēc maniem pārdzīvojumiem tas prasīs ilgāku laiku, bet man ir pārliecība, ka, apmeklējot Labo sajūtu laboratoriju un izmantojot man piedāvāto iespēju, tas prasīs mazāk laika. Apmeklējot jogas nodarbības, ir sajūta, ka tiek dziedināts ne tikai ķermenis, bet arī prāts, pēc katras nodarbības iegūstu lielāku iekšējo mieru.

27. novembris, pēc Yin jogas apmeklējuma:

Es gaidu tās dienas, kad dodos uz Labo sajūtu laboratoriju uz kādu no nodarbībām, un dienās, kad nav nodarbības, ir sajūta, ka kaut kā pietrūkst. Vakar biju uz YIN JOGU, man ļoti patīk, kā pasniedzēja Vineta Klotiņa katras nodarbības sākumā pastāsta, uz kādu ķermeņa daļu būs vērsta konkrētā nodarbība, vakar strādājām ar sirds meridiānu (cerams, ka pareizi atceros nosaukumu), vairāk uzmanības pievēršot ķermeņa augšējai daļai. Šodien jūtu tādus ķermeņa muskuļus, par kuriem pirms tam nenojautu.

26. novembris, pēc meditācijas apmeklējuma, trešajai Rudens jogas maratona nedēļai sākoties:

Ir sākusies jau trešā nedēļa Rudens jogas maratonā, un nu jau, kā ierasts, darba nedēļa man sākas ar meditācijas nodarbību; ja pirms šā maratona man kāds teiktu, ka iešu uz meditācijām un, vēl vairāk, apgalvotu, ka man tas patiks, es, visticamāk, tam neticētu un nodomātu, ka tas cilvēks ir mazliet traks. Šobrīd, liekot roku uz sirds, varu teikt, ka tas ir labākais veids, kā sākt darba nedēļu, un nemaz nav grūti pārvarēt agro rīta celšanos. Bet tas arī nav viegli, jo ir brīži, kad nejūti neko un sajūties slikti, ka nejūti neko, ir brīži, kad pārņem tādas sajūtas, ka apmulsti un nezini, ko ar tām iesākt, ir tik fantastiski, ka mums blakus ir tāds cilvēks kā Ilze Pavasare, kura mūs iedrošina, paskaidro un izskaidro konkrētā mirkļa sajūtas, runājot ar viņu, ir sajūta, ka mēs katrs esam īpašs. Un tieši tādi mēs sākam jauno nedēļu - mazliet apmulsuši, mazliet nobijušies, pārdomu pilni, bet pāri tam visam jūtamies piepildīti ar enerģiju!

20. novembris, pēc karstās jogas apmeklējuma:

Šodien atkal diena ar Labo sajūtu laboratoriju - apmeklēju karsto jogu, šoreiz pie citas pasniedzējas; lai arī nodarbība pēc savas būtības bija līdzīga, tā bija arī pilnīgi citādāka - ļoti aktīva, sviedri lija aumaļām. Ir daudzas asanas, kuras vēl nespēju izpildīt, un paies ilgs laiks līdz spēšu tās kārtīgi izpildīt, viena mazā uzvara man šodien ir - spēju uztaisīt tiltiņu, it kā jau nieks, bet man bija tāds iekšējs prieks un lepnums par sevi. Pēc jogas ir fantastiski daudz enerģijas, tāds kā restarts vakaram.

19. novembris, pēc meditācijas un Yin jogas apmeklējuma:

Šodien rīts sākās un aktīvā dienas daļa beidzās Labo sajūtu laboratorijā, no rīta meditācija, vakarā - Yin joga.
Pēc garajām brīvdienām, bija mazliet grūti piecelties, bet patīkamās emocijas no pagājušās reizes deva spēku pārvarēt sevi un doties uz meditāciju. Ieeju telpā, tur jau gaida pasniedzēja un viena nodarbības dalībniece, bik sajūta, ka ielaužos viņu privātajā sarunā, bet pasniedzēja ātri noreaģē un arī mani iekļauj sarunā. Pēc neilga laika nodarbība sākas, parunājam par sajūtām, kādas mūs vedušas uz šo nodarbību, pasniedzēja izskaidro šīs nodarbības tēmu, un meditācija var sākties. Lai arī kā es censtos, nespēju atbrīvoties, aizpeldēt un satikties ar sevi, saprotu, ka esmu uzlikusi kaut kādu bloku attiecīgajai tēmai, un pilnīgi skaidrs, ka kaut kad ar to būs jātiek skaidrībā. Taisnība pasniedzējai, meditācija turpinās arī pēc nodarbības, jau gaidu nākamo meditācijas nodarbību, kad pārrunāsim sajūtas un atvērsim ceļu jaunām sajūtām.
Diena ātri paskrien, un pienāk laiks vakara nodarbībai – Yin jogai, kas skaitās mierīga, bet man tā ir samērā aktīva; izpildot katru asanu, jūtu, kā manī ieplūst enerģija. Paldies pasniedzējai par asanu sīko izskaidrošanu un to iedarbību uz mūsu ķermeni. Katra asana ir jāizpilda gana ilgi, bet ne mirkli nav sajūtas, ka būtu garlaicīgi. Pusotra stunda paiet neticami ātri, un ir žēl, ka nodarbība jau beidzas.
Ko man šī diena devusi? Man nāk ārā emocijas, kuras rūpīgi slēpu, bet kuras ir jāizdzīvo!



18. novembris, pēc pirmās karstās jogas apmeklējuma:

Vakar notika mana pirmā satikšanās ar karsto jogu, šo nodarbību ar nepacietību gaidīju visu nedēļu. Par karsto jogu biju dzirdējusi daudz, vienmēr ir bijusi vēlme to pamēģināt, bet tā arī līdz šim nebija sanācis to apmeklēt.
Milzīgs paldies pasniedzējai, kura pamanīja mani uzgaidāmajā telpā, aicināja ieņemt vietu telpā, pirms tam atbildot uz maniem jautājumiem, iedrošināja mani un izskaidroja norisi nodarbības laikā. Pēc šīs mazās sarunas jutos jau mazliet drošāk – pārņēma sajūta, ka viss būs labi, esmu pareizā vietā un pareizās rokās. Ieejot telpā, kura bija silta un mitra, mazliet atgādināja tvaika pirti, pasniedzēja aicināja ieņemt vēlamo vietu, apgulties uz paklājiņa un, vienmērīgi elpojot, atslābināties un pierast pie gaisa telpā. Pamazām sanāca pārējie nodarbības dalībnieki un nodarbība varēja sākties. Ja Yin jogas laikā likās ka ar mani nav tik traki, tad karstās jogas laikā pārņēma sajūta, ka ir pilnīgas «auzas», es neko nevaru pienācīgi izpildīt, man ir pilnība pazudusi stabilitāte un lokanums, esmu stīva un saspringta, mans ķermenis grūti pakļaujas. Saprotu, ka priekšā ir milzīgs darbs ar ķermeni un prātu. Paldies pasniedzējai, kura vienmēr pamanīja, ka man neveicas tik labi, ka izpildu asanu nepareizi, nāca man palīgā un laboja mani, sajutos ļoti īpaša.
Paldies Labo sajūtu laboratorijai par iespēju dziedināt prātu un ķermeni!

12. novembris, pēc pirmās dienas Rudens jogas maratonā:

Šī ir mana «pirmā reizes» nedēļa, vakar pirmo reizi meditācija, šodien - Yin joga. Mana vienīgā jogas pieredze ir sporta klubā apmeklētā fitnesa joga, un jāsaka, ka salīdzinājumā ar šodienas piedzīvoto sporta kluba jogu vispār nevar nosaukt par jogu, bet jogas ļoti, ļoti attālu radinieci Lai arī man nav īstas jogas pieredzes, man pašai likās, ka veicās samērā labi un katru pozu, asanu varēju daudzmaz pieklājīgi izpildīt, bet nu arī nonācu līdz secinājumam - mans ķermenis, locītavas un katrs muskulis ir ļoti saspringts, «ierūsējis», un, izpildot pozas un asanas, ir sajūta ka katra daļa tiek pamazām ieeļļota.
Svētdien būs mana pirmā satikšanās ar karsto jogu, jau tagad ar nepacietību gaidu to...

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu