Kāpēc itāļi valkā šalli +30 grādos? Kāpēc viņi gaida četrdesmit gadus, lai apprecētos? Kāpēc jāpīpina pie luksofora, kaut deg sarkanā gaisma? Kas ir bella figura un kāpēc divi kungi iet sadevušies rociņās? 

Itāļi ir ļoti emocionāli un temperamentīgi ļaudis, kas ietekmē arī viņu braukšanas kultūru. Viņiem patīk braukt ātri, nogriezt citiem ceļu, nepacietīgi pīpināt pie luksoforiem vai pat braukt pie sarkanās gaismas un paralēli kliegt uz kādu telefonā. Tāpēc uz Itālijas ceļiem vienmēr valda haoss, kas šokē ārzemniekus. Bet absolūti neticamā veidā tas viss neizraisa lielu auto negadījumu skaitu. Dažreiz šķiet, ka vietējie iedzīvotāji jau kopš dzimšanas zina īpašos itāļu drošas braukšanas principus, kas tūristiem paliks noslēpums.

Itāļi patiešām ir pieskārienu tauta. Tāpēc, ja sapazīsties ar vietējo iedzīvotāju, nemulsti, ja nākamajā tikšanās reizē viņš tevi apskauj un noskūpsta uz abiem vaigiem. Tā ir standarta draudzīga sasveicināšanās itāļiem. Un, ja redzi, ka garām iet vīrieši, sadevušies rokās, nesteidzies ar secinājumiem. Ir lielas izredzes, ka viņi nemaz nav geji, bet vienkārši labi draugi. Tādā veidā viņi izrāda savu pieķeršanos viens otram.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X