Ušakova atbalstītāji kā melni kraukļi aplenc domi (885)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdienas pusdienlaikā pie Rīgas domes bija neparasti skaļi, jo tur pulcējās daudz cilvēku, pieprasot Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) atkāpšanos no amata. Viņu piketu gan nomāca Ušakova atbalstītāju gandrīz nepārtrauktās skaļās klaigas, neatļauto tauru skaņas un organizētie plakāti.

Ušakova atkāpšanās atbalstītāju pulkā TVNET sastapa kādu jaunu vīrieti, kurš pauda pārliecību, ka Ušakovam ir jāatkāpjas vairāku iemeslu dēļ - gan viņa darbības, gan bezdarbības dēļ.

Ļoti svarīgs atkāpšanās iemesls ir tas, ka Ušakovs nav parūpējies, lai nepieļautu Zolitūdes traģēdiju. Rīdzinieks uzskata, ka tas ir pietiekams iemesls, lai atkāptos ne tikai pats mērs, bet arī visa viņa komanda.

Jāatkāpjas visai ķēdītei ar Ušakovu priekšgalā.

Rīdzinieks arī norāda uz Rīgas domes amatpersonu bezdarbību ne tikai «Maxima» lielveikala sabrukšanā, bet arī līdzīgos gadījumos. Piemēram, atļauju darboties Gunāra Ķirsona kompleksam, kaut arī tas nebija nodots ekspluatācijā.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Daudzi Ušakova kritizētāji viņu dēvē visai skarbos vārdos, norādot uz atbildības neuzņemšanos, savējo bīdīšanu augstos amatos un «mafijas» izveidošanu pašvaldības struktūrās.

Atbalstītāji drīkst darīt, ko grib, bet kritizētājus - ierobežo

Rīgas domes un kārtības sargu nostāja jaušama arī otrdienas piketos. Kamēr mēra kritizētāji ir spiesti stāvēt Rātslaukuma attālākajā daļā, stingri ievērojot sarkanās norobežojošās lentes un kārtības sargu norādes,

Ušakova atbalstītāji stāv tieši pie domes ieejas, pūš taures un sit bungas,

kaut arī piketos pēc likuma skaņu pastiprinošas ierīces nedrīkst izmantot.

Tāpat viņiem atļauj piketēt ne tikai domes priekšā, kas ir iepriekš sankcionēta vieta, bet arī nelielajā ieliņā starp pašvaldības ēku un Rīgas Tehnisko universitāti, tieši zem domes sēžu zāles logiem. Viņi sajūsmā uzgavilē, ieraugot kādu pretī mājēju.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET
Ušakova atbalstītāji kā melni kraukļi apsēduši domi, bet mēs pat tur klāt netiekam!

Tā TVNET saka kāda piketētāja. «Mums būtu jākaujas, lai nokļūtu tuvāk domes ēkai.» Viņa uzsvēra, ka pēc Zolitūdes notikumiem, kas apstiprina kukuļošanu Būvvaldē, Ušakova un viņa ielikteņu pienākums ir atkāpties.

Pārsteidzoša organizētība

Interesanta ir arī Ušakova atbalstītāju organizētība. Visu piketu laiku netālu no Rātsnama stāv bijušais «Rīgas satiksmes» mikroautobuss, kurā var saņemt tēju un kurā pēc piketa noliek plakātus.

Tāpat apsargiem nav nekādu iebildumu, kad piketa noslēgumā pret domi atstutē lielu daudzumu plakātu. Kad kritizētāji jautā, vai drīkst kādu plakātu paņemt, apsargi saka stingru nē.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Bet, kad plakātus aiztiek Ušakova atbalstītāji, viņiem pretenziju nav. Pūlī izskan, ka

Ušakova atbalstītājiem par piedalīšanos piketā piesolīti daži lati, e-talons un pusdienas.

Sarunās ar TVNET neviens no dalībniekiem to tieši neapstiprina, taču ar mājieniem ļauj noprast, ka viņi tiešām kaut ko saņems par otrdienas «darbu».

To apliecina arī viņu nodoms piketēt līdz noteiktam laikam, jo ātrāk viņi nedrīkstot doties projām. Nez kādēļ viņiem jāstāv līdz pēdējai minūtei?

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Ļaudis, kas piketēja par mēra atkāpšanos, uzskata, ka Latvijā un it īpaši tās galvaspilsētā nav vajadzīgs vadītājs, kurš iestājas pret latviešu tautu un latviešu valodu.

Mums nevajag mēru, kurš atbalsta divvalodību!

Cilvēki norāda, ka daudzās citās Eiropas un pasaules valstīs iebraucēji cenšas iemācīties valsts pamatvalodu, tādā veidā izrādot cieņu vietējiem iedzīvotājiem un valodai.

Savukārt Rīgas vadītājs atbalsta divvalodību un krievu valodu izglītības iestādēs jau no bērna kājas.

Portāls TVNET jau ziņoja, ka otrdien Rātslaukumā notika divi protesti - viens par Ušakova atkāpšanos no amata, bet otrs - pret.

Komentāri (885)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu