Nesen atklātā ēstuve «Ķirsona māja» nav nodota ekspluatācijā (298)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma «Lido» īpašnieka Gunārs Ķirsons jaunā ēdināšanas uzņēmuma «Ķirsons Māja» ēka, kas atrodas Rīgā, Stirnu ielā, nav nodota ekspluatācijā, svētdien vēsta TV3 raidījums «Nekā personīga».Rīgas pilsētas būvvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Luste šodien apstiprināja, ka ēka nav nodota ekspluatācijā.

Ziņa papildināta atbilstoši jaunākajai informācijai

Viņa norādīja, ka ēka pašlaik nav nodota ekspluatācijā un tās izmantošana ir pretlikumīga. «Ēka pašlaik nav nodota ekspluatācijā, jo tās būvniecība tika veikta ar atkāpēm no saskaņotā projekta. Pašlaik norit projekta saskaņošanas darbi,» sacīja Luste.

Tāpat viņa pastāstīja, ka Rīgas pilsētas būvvalde tuvākajā laikā lems par to, kā rīkoties šajā gadījumā.

«Par patvaļīgu būves ekspluatāciju būvvalde var piemērot administratīvo sodu, kā arī mēs varam uzdot pārtraukt ekspluatāciju, taču ēkas īpašnieks likumu robu dēļ to var arī neievērot,» teica Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāve.

Ēstuve darbojas kopš vasaras

Raidījums ziņoja, lai arī ēstuve darbojas jau kopš vasaras vidus un to ikdienu apmeklē simtiem cilvēku, ēka nav nodota ekspluatācijā.

Jau vēstīts, ka Ķirsons paralēli jau esošajam «Lido» bistro tīklam sācis jauna ēdināšanas uzņēmuma attīstību Stirnu ielā. Ēstuve atklāta šovasar jūlija vidū. Ķirsona jaunais uzņēmums nebūs vēl viens «Lido» bistro, bet gan atsevišķs no «Lido» neatkarīgs uzņēmums ar saviem attīstības plāniem.

Ķirsonam pašlaik pieder 100% kapitāldaļu uzņēmumā «K.E. Projekti», 50% kapitāldaļu uzņēmumā «Zaļā zeme Lido», 50% kapitāldaļu uzņēmumā «Daugmales projekti», 100% «Lido» kapitāldaļu, kā arī pastarpināti – visas maksātnespējīgā uzņēmuma «Dizaina projekti» kapitāldaļas.

Komentāri (298)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu