Dombrovskis norāda - nebūšu nākamais premjers (125)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā savā preses konferencē pēc paziņojuma par demisiju norādīja premjers Valdis Dombrovskis, viņš savu lēmumu demisionēt pieņēmis tieši tikšanās laikā ar prezidentu šodien. Viņu saruna ilga 90 minūtes. Dombrovskis, kurš šodien paziņoja par demisiju, nav gatavs vadīt arī nākamo valdību.

Kā tagad uzsvēra Dombrovskis, politiskās konsultācijas par jaunās valdības izveidi būtu jāuzsāk nākamnedēļ, un jāveido labēji centriska koalīcija.

«Es uzskatu , ka ir jāveido plaša labēji centrikso spēku koalīcija. Jāaizmirst savstarpējie aizvainojumi, sarkanās līnijas, jāvienojas kopīgam darbam, jo sabiedrība sagaida lemtspējīgu,» norādīja Dombrovskis.

Dombrovskis šodien žurnālistiem atzina, ka par jautājumiem saistībā

par atkāpšanos domājis pēdējās piecas dienas,

kopš Zolitūdes traģēdijas, taču lēmumu pieņēmis tieši tikšanās laikā ar Bērziņu. Viņš noliedza, ka atkāpies prezidenta pamudināts.

Tāpat Dombrovskis noliedza, ka varētu vēlreiz vadīt valdību. Viņš uzskata, ka pēc politiskās atbildības uzņemšanās nav iespējams atkal sēsties premjera krēslā.

Visticamāk, ka pēc premjera amata pamešanas

viņš atgriezīsies Saeimā,

lai gan pagaidām viņš nevarēja pateikt, kāda būs viņa tālākā darbība.

Atbildība nozīmē rīcību

Dombrovskis sacīja, ka atbildība nozīmē rīcību, tāpēc valdības pirmie uzdevumi bija veikt visus nekavējošos pasākumus Zolitūdes traģēdijas seku likvidēšanai, lai tiktu nodrošināts pilnvērtīgs glābēju darbs, sāktu izmeklēšanu, notiktu būvniecības sistēmas izvērtējums, cietušajiem un bojāgājušo tuviniekiem tiktu sniegta visa nepieciešamā palīdzība. Šos lēmumus ministri valdības sēdēs pieņēmuši.

Premjers teica paldies Latvijas iedzīvotājiem par atbalstu valdības vadītāja amatā, īpaši finanšu un ekonomiskās krīzes pārvarēšanas laikā, kas ļāvis valstij izrāpties no krīzes un kļūt par augošu ekonomiku.

Ministru prezidents atzīmēja, ka nepieciešama jauna valdība, kurai ir uzticības kredīts un skaidrs Saeimas vairākuma atbalsts. Nepieciešams veidot plašu labēji centrisku partiju koalīciju, kas varētu strādāt pie valstij svarīgiem jautājumiem. «Vienotība» aicina politiskās konsultācijas par jaunas valdības izveikti sākt nākamnedēļ.

Dombrovskis apliecināja, ka viņš kā premjera pienākumu izpildītājs un valdība kā tehniska valdība turpinās strādāt ar pilnu atbildību, lai risinātu Zolitūdes traģēdijas jautājumus, kā arī citus aktuālus jautājumus.

Valstij vidējā un ilgākā termiņā būtiski risināmie jautājumi ir ekonomiskā attīstība, konkurētspējas stiprināšana, nevienlīdzības mazināšana, demogrāfiskā situācija un tiesiskuma stiprināšana valstī.

Dombrovskis trešdien paziņoja par viņa vadītās valdības demisiju. «Ņemot vērā Zolitūdes traģēdiju un visus ar to saistītos apstākļus, ir nepieciešama valdība, kas bauda Saeimas vairākumu atbalstu un spēj risināt situāciju, kas ir izveidojusies valstī, paziņoju par savu atkāpšanos no Ministru prezidenta amata, uzņemoties politisko atbildību par Zolitūdes traģēdiju,» sacīja Dombrovskis.

Uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, Ministru prezidents Dombrovskis nolēmis demisionēt.

21.novembrī, iebrūkot lielveikala «Maxima» griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji. Šī bija lielākā traģēdija Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Komentāri (125)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu