Valsts policija: vietējie sākuši vairāk marihuānu audzēt paši (23)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Marihuāna šogad ieņēmusi pirmo vietu starp izplatītākajām narkotikām Latvijā, to aktīvāk sākuši audzēt arī vietēji iedzīvotāji, izteicās Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis. «Ir samainījušās pozīcijas Latvijā izplatītāko narkotiku topā. Ja iepriekš visu laiku pirmajā vietā bija sintētiskās narkotikas – dažādi stimulatori, vitamīni -, tad šogad pirmajā vietā ir izvirzījusies marihuāna. Šogad esam likvidējuši diezgan daudz vietējo ražotņu,» teica policijas priekšnieks.

Latvijas iedzīvotāji, lai varētu audzēt marihuānu, izmanto dažādas tehnoloģijas, jo Latvijā klimats neesot pietiekami silts. «Tagad pat dzīvokļos mēģina audzēt, piemēram, trīsistabu dzīvoklī vienu istabu izveido par tropiem, kur audzēt marihuānu,» viņš teica.

Marihuānas izplatību Latvijā Ķuzis skaidroja arī ar tās pieejamību. Viņš arī atgādināja, ka '90.gadu beigās un 2000.gada sākumā Latvijā plaši bija izplatīts heroīns. «Tas bija ārprāts, kas darījās ar heroīna izplatību, bet, paldies dievam, heroīna laiki ir beigušies,» pauda policijas priekšnieks. Lielā heroīna izplatība esot arī ietekmējusi noziedzības apmērus.

Pēc izplatībās trešo vietu ieņem jaunās psihoaktīvās vielas jeb legālās narkotikas. Pēc tam seko heroīns un kokaīns.

Tāpat policija atzīst - Latvija bieži vien tiek izmantota kā tranzītvalsts narkotisko vielu kontrabandā. «Ir bijuši gadījumi, kad izņemam narkotikas lielos apjomos, piemēram, 200 kilogramu kokaīna kravu. Protams, ir jāņem vērā, ka Latvija ir starp austrumiem un rietumiem. Latvija nav liela zeme, ir pietiekami mazs iedzīvotāju skaits, tāpēc lielos narkotiku daudzumus šeit nav iespējams realizēt,» teica Ķuzis.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu