TOP 11 modes skates no Riga Fashion Week 2013 (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baltijas modes federācija

No 29. oktobra līdz 2.novembrim Rīgā norisinājās Baltijas valstīs grandiozākais modes industrijas pasākums «Rīgas modes nedēļa» («Riga Fashion Week»). Piedāvājam atskatu no 11 modes festivāla skatēm.

 
Foto: Baltijas modes federācija

Alexandra Westfal (Latvija)

Mūsdienu japāņu mākslinieks un filozofs Lee Ufan iedvesmoja dizaineri Aleksandru Vestfaļu 2014. gada pavasara/vasaras kolekcijas radīšanai. Kolekciju raksturo oriģinālas izdrukas, pašdarinātās austas detaļas no ādas un sporta apģērba elementi. Eksperimentējot ar formu un apjomu, dizainere izmantoja īpašo adīšanas tehniku, pateicoties kurai dažām drēbēm piemīt caurspīdīguma efekts.

 
Foto: Baltijas modes federācija

Amoralle (Latvija)

Amoralle (Latvija)

Amoralle zīmola kolekcija pilnībā izdzēš robežu, kas šķir greznu vakarkleitu no izsmalcināta naktstērpa. Mājas tērpi ar dziļiem dekoltē melnbaltos toņos, auguma siluetu izceļoši naktskrekli un smalki apakšveļas komplekti, tapuši iedvesmojoties no pagājušā gadsimta trīsdesmito gadu pludmales tērpiem. Tērpi ir darināti no smalkām franču mežģīnēm, zīda un gaisīga šifona ar dabīgas kažokādas un strausa spalvu apdari. Šobrīd zīmola produkcija ir pieejama 27 veikalos visā pasaulē.

 
Foto: Rīgas modes federācija

ANNA LED (Latvija)

ANNA LED (Latvija)

Zīmola Anna Led jaunā kolekcija ir pagājušā gadsimta 90. gadu lakonisku siluetu un 20. gadu bagātu faktūru iedvesmota. Tā nosacīti ir sadalīta divās daļās - atpūtas apģērbi un lietišķie apģērbi vasarai pilsētā. Kolekcija sastāv no lietišķajiem kostīmiem no zīdmīksta lina un koša tvīda, sarafāniem un tunikām ar dizaineres rakstiem, organzas un lina vasaras mēteļiem, trikotāžas un zīda kleitām, gariem «tulpes» stila svārkiem. Kolekcijas dekora pērles ir tīšām neapstrādātas vīles un salmu aksesuāri.

 
Foto: Baltijas modes federācija

BeCarousell (Latvija)

BeCarousell (Latvija)

BeCarousell kolekcijas dizainere Dace Krieviņa-Bahmane smēlusies iedvesmu vienā no aristokrātiskākajiem sporta veidiem - tenisā, mēģinot to ienest modernās pilsētnieces garderobē. Kolekcijā, kura sastāv no kleitām un virsjakām, dominē zīmolam raksturīgie izšuvumi ziedu atveidā, kas kontrastē ar grafiskām līnijām gan piegriezumā, gan krāsās. Kā galvenie materiāli izvēlēti āda, zīds un kokvilna. Krāsu gammu caurstrāvo maigi pasteļi, ko papildina tīri baltais un piesātināti melnais.

 
Foto: Baltijas modes federācija

Katya Shehurina (Latvija)

Katya Shehurina (Latvija)

Zīmola dizainere Katja Šehurina iedvesmojas no mūsdienu pasaules dažādības, ātrām pārmaiņām un saplūdušām robežām tajā. Liekot uzsvaru uz komfortu un daudzfunkcionalitāti, viņas zīmolam ir raksturīgi viegli, smalki un sievišķīgi mežģīņu tērpi ar atsevišķu apakškleitu un aksesuāri, kas apšūti ar kristāliem. Zīmols tika dibināts 2007. gadā un šobrīd specializējas demi-couture kāzu kleitu un vakartērpu radīšanā, kuri tiek tirgoti daudzās valstīs un no 2011. gada zīmola veikalā Londonas centrā.

 
Foto: Baltijas modes federācija

M-Couture (Latvija)

M-Couture (Latvija)

2014. gada pavasara/vasara kolekcija ir izturēta rāmos un maigos pasteļtoņos: persiku, piparmētru, gaiši debeszilā un krēmkrāsā. Kolekcija atšķiras ar audumu faktūras kontrastu un pretstatiem - organza un āda, gaisīgie un pieguļošie silueti, caurspīdīgu un necaurspīdīgu detaļu kombinācijas. Latvijas zīmols M-Couture tika dibināts 2012. gadā, to raksturo lakoniskais dizains - pārsvarā šauri svārki un transformējamas kleitas. Ādas drēbes novērtēs intelektuālā stila cienītājas.

 
Foto: Baltijas modes federācija

NARCISS (Latvija)

NARCISS (Latvija)

NARCISS 2014. gada pavasara-vasaras kolekcijas iedvesmas avots ir Gundegas Repšes romāns «Īkstīte». Atsaucoties uz Hansa Kristiana Andersena pazīstamās pasakas motīviem, G.Repše ir radījusi spilgtu, savdabīgu stāstu. Darbā puķu bērna romantiskais tēls ir ieguvis nedaudz bērnišķīgas apprises. Viņa vēlas saplūst ar iztēles pasauli, kur nav nekā neiespējama, reizē paslēpjoties no pieaugušo eksistences nopietnības. Tam var sekot sāpīgas sakāves. NARCISS kolekcijas stāsta pamatā ir puķes meitene Īkstīte, kura vēlas izzināt pasauli un reizē nepazaudēt sevi tajā; izdzīvot pasaku, kurā fantāzijai nav robežu. Kolekcija līdzsvaro vieglu bērnišķīgumu un sievišķīgu briedumu, cenšoties savienot abu aspektu nozīmību harmoniskas sievietes būtībā. NARCISS interpretācija par Īkstīti ir mūsdienīga un vizuāli spilgta. Floras un faunas elementi saskatāmi tērpu detaļās un rotājumos. NARCISS «Īkstīte» ir pasaka ar laimīgām beigām, un kūsājošs dzīvesprieks un vitalitāte caurstrāvo visu jauno pavasara-vasaras kolekciju.

 
Foto: Baltijas modes federācija

Natālija Jansone (Latvija)

Natālija Jansone (Latvija)

2014. gada pavasara/vasaras kolekcija «IBICA» ir izgatavota no naturāliem Itālijas audumiem: zīds, viskoze un kokvilna; savukārt zīda audumi tika speciāli apdrukāti šai kolekcijai Itālijā. Kolekcija ir viegla un gaisīga. Tā sastāv no tērpiem, ar kuriem var iet uz darba tikšanos no rīta un pavadīt vakaru restorānā vai klubā, nomainot tikai apavus. Apģērbi ir viegli kombinējami, tie ir ideāli piemēroti jebkura vecuma sievietei un jebkuram ķermeņa tipam. «Natalija Jansone» zīmola apģērbus var nopirkt ne tikai Latvijā, bet arī Japānā, Korejā, Krievijā, Ukrainā, Francijā un Itālijā.

 
Foto: Baltijas modes federācija

One Wolf (Latvija)

One Wolf (Latvija)

One Wolf 2014. gada pavasara/vasaras kolekcija «Repair» demonstrē askētiskus siluetus ar daudzveidīgām klasisku un inovatīvu materiālu kombinācijām un to eksperimentālo pēcapstrādi. Kolekcijā dominē balta krāsa, dažādu nokrāsu zilie un pelēkie toņi, kā arī fundamentālā melnā krāsa. One Wolf piedāvā augstas kvalitātes un mūsdienu laika garam atbilstošus džinsus, kas ir paredzēti abiem dzimumiem un piemērojami dažādām dzīves situācijām. Savās kolekcijās One Wolf piedāvā ilgspējīgas dizaina idejas, kuras ir aktuālas vairākas sezonas.

 
Foto: Baltijas modes federācija

QooQoo (Latvija)

QooQoo (Latvija)

Iedvesmojoties no nevaldāma 90. gadu stila un energijas pēcpadomju valstu kontekstā, dizainere Aljona Bauska ir radijusi 2014. gada pavasara/vasaras kolekciju «Crimson Decay» kā savu greznības interpretāciju. Aveņu krāsas žakete, zelta ķēde vai sporta kostīms ar svītrām ir īsta izvēle vakaram.

 
Foto: Baltijas modes federācija

Sin on the Beach (Latvija)

Sin on the Beach (Latvija)

Sin on the Beach ir jauns zīmols, kuru 2012. gadā dibināja stiliste un māksliniece Anna Kustikova. Zīmols specializējas pludmales modē. Kolekcijas pamatā ir agrāko laiku kūrortu kultūra, un tā sastāv no pludmales kleitām, apmetņiem un cepurītēm. Atsauksme uz retro stilu manāma kleitu un apmetņu siluetos, bet peldkostīmu košās krāsas, aktuālās formas un ironiskās apdrukas ienes kolekcijā mūsdienīgas vēsmas. Kolekcijas melnbaltā grafikas krāsu gamma labi ataino eleganto un sievišķīgo ziedu apdruku.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu