Ko šogad varēsim redzēt Riga Fashion Week?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 29.oktobra līdz 2.novembrim jau 19.sezonu pēc kārtas Rīgā norisināsies Baltijas modes industrijas svarīgākais notikums - RIGA FASHION WEEK, kurā laikā tiks prezentētas labāko Latvijas dizaineru un uzlecošo zvaigžņu nākamās sezonas pavasara/vasaras kolekcijas. Kā jau ierasts, izstāžu zāle Rīgas Mākslas telpa būs galvenā modes nedēļas mājvieta.

Gatavojoties 2014.gada pavasara/vasaras sezonai, Rīgas modes nedēļā savas kolekcijas piedāvās gan pieredzējuši Latvijas dizaineri un jau plaši atpazīstami zīmoli, tādi kā Jekaterina Šehurina (zīmols Katya Katya Shehurina), Anna Ledskalniņa (zīmols Anna LED), Natālija Jansone, Agnese Narņicka (zīmols One Wolf), NARCISS, BeCarousell, Nóló, Amoralle un MAREUNROLS, gan jaunās uzlecošās zvaigznes - Jānis Šnē, Aleksandra Vestfaļa (zīmols Alexandra Westfal), Irīna Skladnova. Protams, būs arī debitantu krāšņais uznāciens - Anna Kustikova (zīmols Sin on the Beach) un Jūlija Sardikova (zīmols M-Couture).

Amoralle zīmola pret-a-porter ("gatavs-valkāšanai") kolekcija pilnībā izdzēš robežu, kas šķir greznu vakarkleitu no izsmalcināta naktstērpa. Kolekcija tapusi, iedvesmojoties no trīsdesmito gadu pludmales tērpiem. Tā ienes karalisku greznību guļamistabā un aristokrātisku cēlumu mājās.

Zīmola MAREUNROLS jaunās kolekcijas stāsts ir par mistisku un sirreālu noskaņu, kas ielaužas ikdienas realitātē, par sajūtām, kas svārstās starp haosu un stabilitāti, ierasto un neierasto, starp kontrastu dažādām galējībām. Kolekcija stilistiski veidota, iedvesmojoties no 90. gadu ikdienas apģērba un 50. gadu klasiskās uniformas elementiem.

Zīmola Nóló nākamās sezonas kolekcija "Lost in the sands" ir īpaši radīta sievietēm, kas nebaidās atvērt savas garderobes durvis mūsdienīgām eiropeiskām modes tendencēm, apvienotām ar pasakaino Austrumu greznību un noslēpumainību.

Savukārt, One Wolf unisex kolekcijas "Repair" ideja meklējama gan tekstūru, gan materiālu variācijās. Askētiskie silueti ar daudzveidīgām klasisko un inovatīvo materiālu kombinācijām atklāj sīki niansētus pretstatus.

Par pasaku valstības noskaņu parūpēsies zīmola NARCISS kolekcija, iezīmējot G. Repšes romānu "Īkstīte". NARCISS interpretācija par Īkstīti ir mūsdienīga un vizuāli spilgta. Kolekcija līdzsvaro vieglu bērnišķīgumu un sievišķīgu briedumu, rotājumos un tērpu detaļās atspoguļojot floras un faunas elementus.

Natālijas Jansones kolekcija "IBICA" ir viegla un gaisīga, sastāv no tērpiem, kuros var iet uz darba tikšanos no rīta un pavadīt vakaru restorānā vai klubā, nomainot tikai apavus. Tērpi ir izgatavoti no naturāliem Itālijas audumiem: zīds, viskoze un kokvilna. Savukārt zīda audumi šai kolekcijai tika speciāli apdrukāti Itālijā.

Zīmola Anna Led SS 2014 kolekcija ir 1990.gadu kontrastu siluetu un 1920.gadu bagāto faktūru iedvesmota. Tā nosacīti ir sadalīta divās daļas - atpūtas apģērbi un vasaras apģērbi business pilsētai. Zīmola Anna Led tradicionālajām neitrālām krāsām (bēšs, melns un balts) pievienojas spilgtums - koši zils, violets, kobalts un zaļš.

Sievišķīgā zīmola KATYA KATYA SHEHURINA dizainere bieži iedvesmojas no 1920.gadu modes un taisa kāzu un vakartērpu kolekcijas. Jaunā kolekcija kā jau allaž ieturēta elegantā un graciozā noskaņā.

Zīmols BeCarousell piedāvās kolekciju, kas modernās pilsētnieces garderobē vēlas ienest aristokrātiskā tenisa vēsmas. Kolekcijā dominē zīmolam raksturīgie izšuvumi ziedu atveidā, kombinējot tādus materiālus kā āda, zīds un kokvilna.

Alexandra Westfal kolekcijas radīšanu ir iedvesmojis mūsdienu minimālisma mākslinieks un filozofs Lee Ufan. Galvenais uzsvars tiek likts uz oriģinālām apdrukām, pašdarinātām daļām un speciālo adīšanas tehniku ar caurspīdīgumu.

Vladimira Nabokova "Lolita" tāpat kā Irīnas Skladnovas pavasara/vasaras kolekcija izstaro vilinošu svaigumu. Gaišie toņi un gaisīgais šifons apvienojumā ar mežģīnēm piešķir tēliem ēteriskumu, trauslu neatvairāmību.

Savā debijas uznācienā Rīgas modes nedēļā Latvijas zīmols M-Couture piedāvās lakonisko dizainu, kontrastējot audumu faktūrām un interesantiem pretstatiem, piemēram, maiga organza un āda, gaisīgie un pieguļošie silueti, caurspīdīgie un necaurspīdīgie dueti. Šo kolekciju pienācīgi novērtēs sevī pārliecinātas sievietes ar vieglu bohēmas iezīmi.

Sagatavoties jaunajai pludmales sezonai noteikti palīdzēs zīmola Sin on the Beach kolekcija, atsaucoties uz agrāko laiku kūrortu kultūru. Košas krāsas, moderni silueti, ironiskas apdrukas - pludmales tērpu kolekcijas galvenie atslēgas vārdi.

"Ne velti RIGA FASHION WEEK ir izpelnījusies plašu atpazīstamību arī ārpus Latvijas robežām, jo šī modes platforma jau teju desmit gadu ir spējusi piedāvāt gan pašmāju, gan arī aizrobežu modes dizaina pērles. Katra jaunā RFW sezona Latvijas modes industrijai atklāj kādu jaunu spilgtu vārdu, kas arī ir viens no šā projekta galvenajiem mērķiem," tā par Rīgas modes nedēļu saka Baltijas modes federācijas prezidente Jeļena Strahova.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu