Pieļauj daļu ''šķeltnieku'' atpakaļuzņemšanu partijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zatlera reformu partija (ZRP) varētu "ņemt pretī" daļu tā dēvēto "šķeltnieku", ja viņi vēlētos atgriezties partijā, šodien Latvijas Televīzijas raidījumā "100.pants" atzina ZRP pārstāvis Vjačeslavs Dombrovskis.

Pēc viņa teiktā, ir "viens variants", ka daļa no "sešinieka" - "divi, trīs, maksimums, četri" - varētu atgriezties ZRP un partija viņus pieņemtu.

Deputāts Klāvs Olšteins, kurš bija viens no sešiem "šķeltniekiem" raidījumā atzina, ka "neviens netika pārliecināts aiziet" no ZRP un deputāti paši paskaidrojuši aiziešanas iemeslus.

Viņš atgādināja, ka visi seši šodien parakstījuši vienotu dokumentu un ir "kā monolīts spēks", lai varētu veidot platformu darbībai Saeimā.

Jau ziņots, ka svētdien seši ZRP biedri - Klāvs Olšteins, Elīna Siliņa, Gunārs Rusiņš, Jānis Upenieks, Viktors Valainis un Jānis Junkurs - paziņoja par izstāšanos no ZRP.

Olšteins iepriekš norādīja, ka šai deputātu grupai neesot primāri iegūt kādus amatus valdībā un, piekrītot parakstīt šādu dokumentu, ar savu rīcību viņi skaidri definējuši, ka atbalsta valdību un Dombrovski kā premjeru. Olšteins uzsvēra, ka šie deputāti joprojām atbalsta ZRP programmā iekļautās vērtības, bet viņi strādās Saeimā kā neatkarīgi deputāti.

Olšteins solīja, ka šo deputātu darbs būs prognozējams un saprotams.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu