Kratīšana "Ceļu pārvaldē" nesusi augļus - četri aizturētie

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 11.oktobrī sācis kriminālprocesu un aizturējis četras personas par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar AS "Ceļu pārvalde" noslēgtajiem līgumiem un to izpildi, TVNET informēja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs.

Kukulis Ls 10 500 apmērā

Lai iegūtu un nostiprinātu pierādījumus saistībā ar prettiesiska labuma nodošanu akciju sabiedrības „Ceļu pārvalde” amatpersonām, šā gada 11.oktobra vakarā veiktas neatliekamas izmeklēšanas darbības, t.sk. veikta kratīšana uzņēmumā „Ceļu pārvalde” un aizturētas četras personas. Izmeklēšanā noskaidrots, ka kukulis Ls 10 500 apmērā nodots ar vairāku personu starpniecību un bija paredzēts par līguma noslēgšanu un pasūtījuma izpildi viena konkrēta apakšuzņēmēja interesēs.

Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka bijušās un esošās akciju sabiedrības

„Ceļu pārvalde” amatpersonas veikušas pretlikumīgas darbības, lai šīs akciju sabiedrības noslēgto līgumu izpildes rezultātā gūtu noziedzīgus finanšu līdzekļus.

Četras personas atzīst par aizdomās turētām

Kriminālprocesā iegūtie pierādījumi ir pietiekami, lai KNAB izmeklētājs atzītu četras aizturētās personas par aizdomās turētām vairāku noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un to atbalstīšanā – starpniecība kukuļošanā, krāpšana lielā apmērā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana lielā apmērā. Savukārt pret vienu akciju sabiedrības „Ceļu pārvalde” valsts amatpersonu sākts kriminālprocess par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā un kukuļņemšanu.

Kriminālprocesā iesaistītajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Plašāka informācija patlaban netiek sniegta izmeklēšanas interesēs.

Kā ziņots, naktī uz 12.oktobri KNAB darbinieki veica kratīšanu "Ceļu pārvaldē".

Biznesa portāla "Nozare.lv" informācija liecina, ka "Ceļu pārvalde" šogad noslēgusi vairākus ienesīgus līgumus - par 5,29 miljoniem latu uzņēmums rekonstruēs ceļu Rīga-Bauska-Lietuvas robeža (Grenctāle), par 1,8 miljoniem latu veiks Kārsavas centrālās ielas rekonstrukciju, par 813 740 latiem atjaunos asfalta segumu K.Valdemāra ielai vairākos posmos, savukārt ceļu Rīga-Skulte-Liepāja uzņēmums atjauno par 3,1 miljonu latu.

Ušakovs izrāda interesi par 17 miljonu darījumu

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) AS "Ceļu pārvalde" uzņēmuma padomei pieprasījis skaidrojumu par darījumiem, kuru rezultātā uzņēmuma aktīvi ieķīlāti par 17 miljoniem latu. Šie darījumi notikuši bez saskaņošanas ar uzņēmuma akcionāru - Rīgas domi, sacīja Ušakova preses sekretāre Anna Kononova.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu