Studentu klubā atsākas "Joseph Willow’s Jazz Club"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 11.oktobrī, plkst. 20:00 LMA Studentu klubā notiks džeza pasākumu sērijas "Joseph Willow’s Jazz Club" otrās sezonas atklāšana, vakara īpašie viesi - pianists Madars Kalniņš, saksofonisti Gints Pabērzs un Indriķis Veitners, džeza dziedātāja Inga Bērziņa, informē Baiba Norlinde, Latvijas Mūzikas akadēmijas Studentu kluba pārstāve.

Turpinot iesāktās tradīcijās, arī šogad LMA Studentu klubā norisināsies džeza koncertu sērija "Joseph Willow’s Jazz Club". Atklāšanas pasākuma pirmajā daļā kopā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza klases studentiem uzstāsies četri īpašie viesi, džeza nodaļas pasniedzēji un džeza mūzikas lietpratēji - pianists Madars Kalniņš, saksofonisti Gints Pabērzs un Indriķis Veitners, džeza dziedātāja Inga Bērziņa. Vakara otrajā daļā improvizēt un uz skatuves kāpt aicināts ikviens, pasākumu turpinot ar jam session.

Saksofonists Gints Pabērzs spēlējis grupās "Time After Time" un "Sweetwater", arī Rīgas saksofonu kvartetā. Piedalījies dažādos popmūzikas un džeza projektos. Papildinājis spēles prasmi Dānijas Karaliskajā mūzikas akadēmijā. 2006. gadā saņēmis Lielo mūzikas balvu, kā arī daudzas citas balvas un atzinības.

Indriķis Veitners ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza katedras vadītājs. Absolvējis Mūzikas akadēmiju kā klarnetists, tomēr pašmācības ceļā, pievēršoties džezam, apguvis saksofona spēli. Kopš studiju gadiem regulāri piedalījies ierakstos un uzstājies ar pazīstamiem Latvijas mūziķiem kā R. Raubiško, M. Briežkalns, U. Marhilēvičs, R. Macats, D. Paškēvičs.

Inga Bērziņa ir vokālā pedagoģe un džeza dziedātāja, kuras dzīve ir saistīta ar džezu jau kopš mazotnes. Izglītību ieguvusi Maskavas Gņesinu mūzikas pedagoģijas institūtā, gan to papildinājusi dažādās meistarklasēs Eiropā un ASV.

Madars Kalniņš klavierspēli apguvis Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā turpinot mācīties arī Jāzepa Vītola Latvijas valsts konservatorijā. Spēlējis R. Raubiško un G. Rozenberga jazztet sastāvā, kā viesmākslinieks piedalījies džeza grupu ierakstos, uzstājies dažādās Eiropas valstīs, festivālos, kā arī ASV.

Koncerta pirmajā daļā Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas studenti uzstāsies kopā ar viesiem, akadēmijas džeza nodaļas pasniedzējiem, savukārt otrajā daļā uz skatuves būs iespēja kāpt ikvienam, turpinot to ar jam session.

Ieeja klubā no plkst. 19:00, skatuve no plkst. 20:00. Ieejas maksa: studentiem 1,00 Ls, ne-studentiem 2,00 Ls

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu