Badastreiku pieteikusī «Pussy Riot» dalībniece pārvesta uz izolatoru (9)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ieslodzītā krievu pankgrupas «Pussy Riot» dalībniece Nadežda Tolokoņņikova, kura pieteikusi badastreiku, pārvesta uz izolatoru, otrdien paziņojusi Krievijas ieslodzījuma vietu pārvalde.

«Nadežda Tolokoņņikova kolonijā ievietota tā dēvētajā drošajā vietā. Tā nav soda kamera,» ziņu aģentūrai «Interfax» norādīja pārvaldes preses pārstāvis.

23 gadus vecā Tolokoņņikova ir ieslodzīta kolonijā Mordvijā, kur izcieš sodu par huligānismu Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē.

Jau vēstīts, ka viņa pieteikusi badastreiku, protestējot pret cietuma administrācijas draudiem viņu nogalināt un sliktajiem apstākļiem ieslodzījuma vietā.

Krievijas ieslodzījuma vietu pārvaldes pārstāvis informēja, ka Tolokoņņikova atrodas vieninieku kamerā ērtos apstākļos. Telpa esot septiņus kvadrātmetrus liela ar guļamo zonu, ledusskapi un tualeti.

Savukārt reģionālā cietumu uzraudzības dienesta vadītājs Genādijs Morozovs ziņu aģentūrai «RIA Novosti» sacīja, ka Tolokoņņikova ievietota soda izolatorā.

Morozovs skaidroja, ka tas nav sods, bet darīts pašas ieslodzītās drošības labad, jo viņa sūdzējusies par draudiem dzīvībai. Viņš arī sacīja, ka cietuma darbinieki turpina nest Tolokoņņikovai ēdienu, neskatoties uz pieteikto badastreiku.

Tolokoņņikovas advokāte aģentūrai RAPSI norādīja, ka Tolokoņņikova apstiprinājusi pārvešanu uz «drošu telpu» un par soda kameru neko nav teikusi.

Piesakot badastreiku, Tolokoņņikova vēstulē medijiem sūdzējās par šausmīgajiem apstākļiem kolonijā, norādot, ka pret ieslodzītajām izturas kā pret vergiem, liekot strādāt 17 stundas dienā.

Reģionālā cietumu pārvalde paziņojusi, ka Tolokoņņikovas sniegtā informācija par apstākļiem kolonijā neatbilst patiesībai un ieslodzītajām jāstrādā tikai astoņas stundas dienā.

Pārvalde skaidroja, ka Tolokoņņikova sākusi sūdzēties pēc tam, kad noraidīts viņas lūgums pēc priviliģētiem apstākļiem.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu