Snoudens dzīvo apsargāts un apceļo Krieviju (15)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV izlūkdienestu noslēpumus atklātībā izpaudušais Edvards Snoudens dzīvo slepenā vietā Krievijā, viņš tiek apsargāts, taču var inkognito ceļot un gaida ciemos ģimenes locekļus, intervijā telekanālam RT pavēstīja viņa advokāts Anatolijs Kučerena, kuras fragmentus publicē Krievijas ziņu aģentūras.

«Nevienam netiek atklāta viņa dzīvesvieta. Tas tiek darīts pēc viņa lūguma, jo mēs saprotam, ka briesmu līmenis ir diezgan augsts,» sacīja Kučerena. «Manuprāt, joprojām nav iespējams pateikt vai atklāt viņa dzīvesvietu.»

Kanāla diktore Sofija Ševardnadze tviterī raksta, ka visa intervija RT, visticamāk, tiks pārraidīta 23.septembrī.

Kučerena sacīja, ka Snoudenam ir apsargi, taču izvairījās teikt, vai viņi ir no drošības dienestiem.

Viņu nevarot atpazīt, neskatoties uz «pasaules slavu»

Viņš piebilda, ka Snoudens var ceļot un pastaigāties, netiekot atpazītam, neskatoties uz viņa pasaules slavu un mediju centieniem viņu atrast.

«Viņš pastaigājas. Viņš ceļo.

Viņš patiešām ceļo, jo viņu interesē mūsu vēsture.

Līdz šim neviens viņu nav atpazinis,» sacīja Kučerena.

Viņš apstiprināja, ka Snoudena tēvs joprojām plāno viņu apciemot, kā arī viņa māte un vecvecāki.

Izsludināts starptautiskā meklēšanā

Snoudens jūnija sākumā nodeva britu laikrakstam «The Guardian» informāciju par ASV izlūkdienestu izmantotajām datu iegūšanas programmām, tostarp masveida telefonsarunu noklausīšanos un personu izsekošanu globālajā tīmeklī, analizējot videomateriālus, fotogrāfijas un e-pastus.

ASV 14.jūnijā Snoudenam izvirzīja apsūdzības spiegošanā un valsts īpašuma zādzībā. ASV varas struktūras tad izsludināja viņu starptautiskajā meklēšanā.

1.augustā Snoudenam Krievijā tika piešķirts pagaidu patvērums.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu