Nošautā policista draudzene tiesājas par Ls 50 000 pabalstu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par tiesībām saņemt Jēkabpils traģēdijā bojāgājušā Andra Znotiņa Iekšlietu ministrijas vienreizējo 50 000 latu pabalstu, nāksies lemt Augstākajai tiesai vai Ģenerālprokuratūrai, šodien raksta"Latvijas Avīze".

Krustmāte: viņi kopā nedzīvoja

Znotiņa krustmāte Mirdza Znotiņa iebilst pret Jēkabpils rajona tiesas spriedumu, ka Znotiņš un viņa draudzene Dace Vītola divus gadus dzīvojuši kopā un viņiem bijusi kopīga saimniecība, taču Jēkabpils rajona prokuratūra nevar iesniegt attiecīgu apelācijas sūdzību.

Znotiņa krustmāte savā iesniegumā tiesai un prokuratūrai norādījusi, ka viņai ir svarīgi pierādījumi un liecinieku liecības, kas var apstiprināt, ka

Vītolai nav bijusi kopdzīve ar Andri Znotiņu un ka viņa rīkojusies negodprātīgi, tiesai sniedzot apzināti nepatiesas liecības, tā mēģinot vienpersoniski iegūt Iekšlietu ministrijas vienreizējo 50 000 latu pabalstu.

Vītola nerunā

Laikraksts saņēmis arī vairāku radinieku un paziņu vēstules, kas apliecina krustmātes teikto.

Vītola, kura strādā Tieslietu ministrijā (TM) laikrakstam atteikusies atbildēt uz jebkādiem jautājumiem un nekādus komentārus nav sniegusi.

Pabalstu plānoja piešķirt krustmātei

Jau ziņots, ka vasaras sākumā 50 000 latu vienreizējo pabalstu bija plānots piešķirt Znotiņa krustmātei, taču pēc iekšlietu ministra pienākumu izpildītāja, tieslietu ministra Aigara Štokenberga (V) lūguma valdība šī jautājuma izskatīšanu atlika, jo vēl nebija sasniegti normatīvos noteiktie termiņi mantojuma tiesību pieteikšanai.

Vēlāk IeM saņemts iesniegums no Vītolas, kura apgalvojusi, ka ir iesniegusi prasību tiesā, lūdzot atzīt kopdzīves faktu ar Jēkabpils apšaudē bojā gājušo policistu. Par tālāko rīcību šajā jautājumā IeM lems tad, kad būs stājies spēkā tiesas lēmums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu