Amerikāņu «lode» ar britu gēniem (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz šim nedzirdēts amerikāņu autobūves uzņēmums Bulleta Motors ir iecerējis 2014.gadā pārdošanā laist ielas sporta auto RF22.

RF22 patiesībā nav jauns auto, vismaz pamatkonstrukcijas ziņā, jo tas ir būvēts uz Lotus Evora šasijas. Dizains gan ir unikāls un Irvainā, Kalifornijas štatā bāzētajam uzņēmumam cerams dos gaidīto atzinību. Tā arī būtu pilnībā pamatota, jo Bulleta Motors darboņi ar auto lietām nav uz «jūs». Viens no galvenajiem personāšiem ir Ferris Rezvani, starp kura līdzšinējiem darbiem ir Vencer Sarthe supermašīnas projekts. Viņam līdzās RF22 izstrādes laikā darbojas Samirs Sadikhovs, kurš 2011.gadā plūca laurus konkursā Ferrari World Design Competition un cita starpā ir piestrādājis arī kā konceptauto zīmētājs Santagatas uzņēmumā Lamborghini, raksta auto motor und sport.

Kā jau minēts, RF22, kura nosaukums ir aizgūts no amerikāņu gaisa spēku iznīcinātāja, ir būvēts uz Lotus Evora bāzes, taču tā virsbūve ir jauna un izgatavota no oglekļa šķiedras paneļiem.

Uz priekšu sportisko amerikāni dzen vidū iebūvēts 3,5 litru V6 motors ar mehānisko kompresoru. Pateicoties tam dzinēja maksimālā jauda sasniedz 505 ZS, savukārt griezes moments ir 556 Nm. Vilkmi aizmugurējai asij novada sešu pakāpju manuālā vai arī sešu pakāpju automatizētā pārnesumkārba, kur to starp riteņiem optimāli sadala elektroniski vadāms diferenciāļa bloķētājs. Šādā ekipējumā auto spēšot braucējus līdz 60 jūdžu jeb 96 km/h robežai nogādāt 3,6 sekundēs.

1,4 tonnas smagais Bulleta RF22 standartā tiek apgādāts ar 19 collu diskiem, kas izgatavoti no oglekļa šķiedras. Opcionāli var izvēlēties arī vieglmetāla sakausējuma 20 collu diskus. Bremžu sistēma turpretim abos gadījumos ietvers keramiskos diskus.

Nobeigumā auto motor und sport atzīmē, ka Bulleta RF22 tiks izgatavots pēc individuāla pasūtījuma un pircējs kā bonusu saņems īpašu šveiciešu pulksteni. Cik šāds prieks izmaksās, atklāts netiek.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu