Apprecējusies kinorežisore Sofija Kopola

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu režisore Sofija Kopola sestdien apprecējusies ar savu ilggadējo partneri, franču dziedātāju Tomā Māru, vēsta ārvalstu prese.

Kāzas notika Itālijas dienvidu pilsētā Berlindā, no kurienes cēlusies Kopolu ģimene. Režisores tēva, ASV Kinoakadēmijas balvu laureāta Frensisa Forda Kopolas vectēvs atstāja šo reģionu 1904.gadā un apmetās uz dzīvi ASV.

Kāzas norisinājās Kopolu ģimenei piederošā villā. Pāris apmainījās zvērestiem aptuveni 80 viesu klātbūtnē; to vidū bija arī "Zvaigžņu karu" franšīzes radītājs Džordžs Lukass.

40 gadus vecā režisore kļuva slavena ar savu debijas pilnmetrāžas filmu "The Virgin Suicides" ("Jaunavu pašnāvības"). Viņas darbu vidū ir arī 2003.gada drāma "Lost in Translation" ("Pazudis tulkojumā") ar Bilu Mjureju un Skārletu Johansoni galvenajās lomās, vēsturiskā filma "Marie Antoinette" ("Marija Antuanete"), kā arī 2010.gada filma "Somewhere" ("Kaut kur").

Mārs ir franču grupas "Pheonix" dalībnieks un dibinātājs. Viņš iepazinās ar Kopolu, strādājot ar filmas "The Virgin Suicides" ("Jaunavu pašnāvības") skaņu celiņu, un turpināja profesionālo sadarbību ar režisori arī viņas turpmākajās filmās. Pārim ir divas meitas - četrus gadus vecā Romija un gadu vecā Kosima.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu