Mediji: ASV specdienesti noklausījušies ANO galveno mītni (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV izlūkdienesti noklausījušies Apvienoto Nāciju Organizācijas galveno mītni Ņujorkā, atsaucoties uz «Der Spiegel» ziņo aģentūra «Reuters».

«Der Spiegel» publikācijā, kas tapusi pateicoties bijušā CIP darbinieka Edvarda Snoudena nopludinātajai informācijai, norāda, ka ASV izlūkdienesti noklausījušies arī Eiropas Savienības iestādes, ANO Vīnē bāzēto kodolieroču uzraudzības institūciju un Starptautisko Atomenerģijas aģentūru.

Savukārt 2012. gada vasarā NASA eksperti veiksmīgi uzlauza Apvienoto Nāciju Organizācijas video konferenču sistēmu, raksta «Der Spiegel».

«Datu plūsma dod mums piekļuvi Apvienoto Nāciju organizācijas telekonferencēm,» publikācijā citēts kāds izlūkdienestu iekšējais dokuments.

Snoudena publiskotajos dokumentos ir pierādījumi arī tam, ka ASV Nacionālās drošības aģentūra izspiegojuši Eiropas Savienības diplomātisko misiju Ņujorkā, pēc tam, kad tā 2012. gada rudenī pārvācās uz jaunām telpām. Dokumentos atrodami Eiropas Savienības misijas telpu plāni, kā arī IT infrastruktūru un serveru izvietojuma plāni.

Saskaņā ar dokumentiem, Nacionālās Drošības aģentūra programmas «Special Collection Service» ietvaros noklausījusies un novērojusi vairāk nekā 80 diplomātiskās misijas, vēstniecības un konsulātus.

«Novērošana ir intensīva, labi organizēta, un tai ir maz saistības ar aizsargāšanos pret teroristiem,» rakstīja «Der Spiegel».

Snoudena nopludinātie dokumenti Amerikas Savienotajām Valstīm radījuši pamatīgas galvassāpes, atmaskojot tās novērošanas un spiegošanas programmu globālo apmēru. Vašingtona apgalvo, ka tās spiegi darbojušies likuma ietvaros, un ka šī informācijas publiskošana radījusi draudus ASV drošībai.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu