Bredlijs Menings vēlas hormonu terapiju, lai kļūtu par sievieti (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ieslodzītais bijušais ASV ierindnieks, kurš «WikiLeaks» nopludināja tūkstošiem slepenu dokumentu par karu Afganistānā un Irākā, paziņojis par vēlmi sākt hormonu terapiju un dzīvot kā sieviete, ziņo BBC.

Savas vēlmes Menings paziņojis vēstulē ASV televīzijas šovam, norādot, ka pēc iespējas drīzāk vēlas sākt hormonu terapiju. Savu turpmāko dzīvi viņš vēloties pavadīt kā sieviete vārdā Čelsija.

Jāatgādina, ka vakar ASV militārā tiesa Meningam par dokumentu nopludināšanu piesprieda 35 gadus ilgu cietumsodu.

ASV armijas karavīrs Bredlijs Menings, ģerbies kā sieviete. Foto uzņemsts 2010. gadā un atklātībā nonāca šajā mēnesī

Rakstiskā vēstījumā NBC raidījumam «Today» Menings norāda, ka vēlas turpmāko dzīvi pavadīt kā sieviete. Meninga paziņojums raidījumā tika nolasīts viņa advokāta klātbūtnē. «Savas dzīves nākamajā posmā es vēlos, lai visi zina, kas es patiesībā esmu. Es esmu Čelsija Meninga, sieviete,» teikts paziņojumā.

Šādi juties kopš bērnības

Menings arī norādīja, ka šādi jūtas jau kopš bērnības, un lūdza viņu turpmāk uzrunāt viņa izvēlētajā vārdā un dzimtē.

Advokāts gan nekomentēja, vai viņa klients vēlas veikt dzimuma maiņas operāciju.

ASV mediji jau iepriekš vēstīja par Meninga dzimuma identitātes grūtībām. Arī advokāti Meninga tiesas procesa laikā to izmantoja kā argumentu viņa aizstāvībai.

BBC, iepriekš analizējot Meninga personību, vērsa uzmanību uz viņa grūto bērnību, vecākiem šķiroties un mātei ilgstoši un nesekmīgi cīnoties ar alkoholismu. Meninga māte ieradās ASV no Velsas, kad satika Meninga tēvu Brainu, kurš tolaik dienēja ASV armijā. Pēcāk ģimene apmetās uz dzīvi nomaļā apvidū Oklahomas štatā.

Par mazo brāli bieži rūpes uzņēmās viņa vecākā māsa Kesija. Meningu laulība sašķobījās 1990. gados un galu galā tika šķirta 2000. gadā. Smagā bērnība atstāja sekas uz visu Bredlija Meninga tālāko dzīvi, tiesas prāvā uzsvēra advokāti.

Menings ASV armijai pievienojās 2007. gadā un tika nosūtīts uz Irāku. Trīs gadus vēlāk, 2010. gada maijā, Menings «WikiLeaks» rīcībā nodeva tūkstošiem slepenu dokumentu par ASV karadarbību Irākā un Afganistānā. «WikiLeaks» publikācijas ļāva pasaulei uzzināt par daudziem pārkāpumiem un neētisku rīcību.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu