Fiat un Chrysler alianses mītni veidos Nīderlandē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas autobūves kompānija "Fiat" un tās ASV zīmols "Chrysler" varētu izveidot galveno pārvaldi Nīderlandē, tādējādi cenšoties nomierināt satrauktos akcionārus un maksāt mazākus nodokļus, vēsta Itālijas laikraksts "Repubblica".

"Lai izvairītos no iekšējām nesaskaņām un ietaupītu nodokļu naudu, jaunā kompānija varētu tikt dibināta Nīderlandē," ziņo laikraksts, norādot uz abu autoražotāju nesen izveidoto aliansi.

"Fiat" vadītājs Serdžo Markione šā gada februārī satrauca itāļus, sakot, ka abas kompānijas varētu tikt apvienotas vienā uzņēmumā divu līdz trīs gadu laikā, tā galvenajai pārvaldei atrodoties ASV.

"Repubblica" raksta, ka mērķis galveno pārvaldi izvietot Nīderlandē "nav paredzēts tikai fiskālo priekšrocību iegūšanai, bet arī, lai novērstu simbolisku karu starp abām Atlantijas okeāna pusēm."

Kā ziņots, "Fiat" pārņēma "Chrysler" vadību 2009.gadā pēc autoražotāja īstenotās bankrota procedūras, lai veiktu pakāpenisku abu uzņēmumu apvienošanu.

Patlaban Itālijas autoražotājam pieder 53,5% "Chysler" akciju.

Abu uzņēmumu mērķis ir izveidot globālu autobūves gigantu, kas, sākot no 2014.gada, ražos sešus miljonus automašīnu gadā, salīdzinot ar aptuveni četriem miljoniem vienību patlaban.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu